ja sam imao jedan kineski traktor foton europard 804 ali sam ga prodao kad je imao 500rs i 4god.
bio sam zadovoljan s njim ali recicu vam nesto:
taj traktor je imao motor perkins menjac i zadnji most od fiata kao i hidrauliku i to je sve bilo jako dobro napravljeno jer to nisu kinezi IMISLILI nego engezi i italijani a kinezi su samo to po licenci napravili i tu nema sta da se prica!sve je to ok
drugo,zavrsna obrada je bila dosta slaba,farba sa motora menjaca i zadnjeg mosta je pocela brzo da gubi sjaj i hrdja je pocela da se vidi,sto je rezultat lose farbe ili nedostatak osnovne boje,dok je limarija bila sasvim ok ofarbana kao i automobili sto se farbaju i imala je sjaj, i prednje gume su se jako brzo trosile.
trece,kabina se iz kilometra vidi da je kineska i u kini dizajnirana i napravljena,e tu pocinje problem,vrata posle 400rs nisam mogao da zatvorim i bile su lose zahihtovane i stalno su se tresle i same otvarale.
u kabini NEMA nikakve zvucne izolacije i sve unutra zuji i trese se kao u imt 577 a nema tapacirung nego sve od jeftine plastike,zatim rucice su dobro osmisljene i postavljene,kao i prekidaci ali volan nije podesiv po visini i sediste je bilo najobicije sto se moze postaviti i nije bilo bas udobno...sve u svemu kabina ima je losa i neudobna!
e to je bi bilo moje misljenje o kineskim traktorima,i mogu reci da to nisu losi traktori ali nisu jos dokazani ako imt ili rusi,ali sve sto kinezi prave po licenci je dobro,i pogledajte kakvi su oni fiati ili yto sa kabinama kao stari fiati? nemozgu se prepoznati dali je kinez ili fiat?
e ti traktor nemaju nista kinesko osmisljeno i dizajnirano vec su do posledjeg srafa pravljeni iskljucivo po licenci i ti traktori su i jedni od najboljih proizvedenih u kini.
sva ostala konkurencija je korak nazad,znaci YTO je glavni a za njim su foton,jinma,dong feng i ostali...
iskreno neznam kakva su iskustva sa YTO 804 904 i 1204,ali sudeci po vlasnicima sto ih imaju i hvale to su dobri traktori ali mane su im bucna kabina i spora transportna brzina.sve ostalo je ok.!