• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Dajte najte, da je u stotu, milimetar lufta bu imal čim ga na kotače spusti......
Gle centralni bolcn na kaj liči. Vidi se na njemu otisak gde je račun u njega zapel....

Kad bi barem ova moja imala milimetar lufta nebi ja vuru vremena skakutal oko nje da usadim bolcn unutra.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,354
Koji je pravilan način stavljanja brtvi na karteru?
Motor mi visi ravno u zraku a karter bi podigao i centrirao visokim paletarom...
Da zalijepim brtve na bloku i u kanal , ili obrnuto?
Dali je potrebno pluta skraćivati?
Pluta u pakiranju nisu iste dužine ni debljine, marke Cobest, nema to veze?

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,128
Ja sam brtve prvo zalijepio u utor i ostavio par mm preduge. Kad se masa posusila onda sam namazao i drugu stranu i stisnuo karter na mjesto i zasarafio. Ne pusta nigdje

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Neznam jel pravilan ali meni je najbolji koji sam izmislil.
Motor naopako, glava prema dole.
Brtvu kartera prislonim na blok da ju po potrebi skratim i da malo prilgodim onaj dio koji ulazi u utor od polumjeseca.
Dosjede za plutene polumjesece na tanko podmažem diht masom.
Polumjesece uguram unutra da diht masa izađe van i po potrebi skratim da su na nuli.
Mažem blok, šerafcigerom lagano podignem pluteni polumjesec i uguram brtvu pod njega.
Nakon kaj su sve brtve gore namažem diht masom samo brtvu, tam gde je spoj polumjeseca pluta i klingerit brtve stavim malo jače.
Na karteru gde nasjeda polumjesec mažem prstom u laganu piramidu.
Stavim 3, 4 vijka koji mi služe kao vođenje i nataknem karter gore.
Prije nego ga stežem uz pomoč komparatora, ravnala, prsta... poravnam karter u odnosu na blok.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Joj Muha al ga kompliciras...
Ja sam karter stavio bez okretanja motora...

Rucna mi ne drzi pa nisam mogao okrenuti traktor naopako
Trudim se kad god mogu komplicirati ranije i nadam se da mi zbog toga kasnije bude manje komplicirano
Gle kak ga je lepo videti kad je naopako mada nije IMT

A vidi ovog.
Veli gazda mjenjaj špagu, majstor prije tebe je zabrtvil karter. I to mi je ponovil par puta.
Vjerujem ja njemu, ali sam za svaki slučaj ispital jel ga dobro zabrtvil bez skidanja i okretanja motora, a ti prosudi jel mu uspelo.
Tebi očito je i svaka čast zbog toga.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,718
Kod IMT-a se nikad ne zna na čemu si. Ideš mijenjat špagu, onda ispadne da nije špaga nego brtve kartera i na kraju ispadne da je najbolje napraviti generalku kad je već sve rastepeno i motor obrnut naopak. :unsure: :ppozdrav:

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,354
Štucna nije nagurana na suho, namazana sim80 i poslije montaže obrisana.
Čemu škodi ako ima malo više silikona....🤔

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Kod IMT-a se nikad ne zna na čemu si. Ideš mijenjat špagu, onda ispadne da nije špaga nego brtve kartera i na kraju ispadne da je najbolje napraviti generalku kad je već sve rastepeno i motor obrnut naopak. :unsure: :ppozdrav:
Da, a kad su več spojničke blizu nalukneš se malo u getribu, pa onda vidi kaj ima otraga, pa skini trubu da se nisu slučajno popustili šarafi na diferencijalu pa vidiš da pakni nema, a ulje curi sa poklopca hidraulika..... a kaj moreš drugo očekivati od stroja koji je star i kak i gazda.
I dotur kad se nalukne u starešeg pacjenta svašta u njem najde.... ali kad bi on mogel tog 50-godišnjaka opraviti kak mi te kršine opravljamo nebi se niko žalil.....

Štucna nije nagurana na suho, namazana sim80 i poslije montaže obrisana.
Čemu škodi ako ima malo više silikona....🤔
Neznam sa čim si mazal, ako si koristil neku diht masu onda to i ne predstavlja neki veliki problem jer danas se mnoge stvari brtve samo diht masom bez upotrebe brtvila.
Ali ne treba ga mazati ko da ga nisi kupil.
Ali ako si koristil silikon onda s vremenom ulje njega razgradi pa bude puna sitka silikona jer koliko ti ga izađe van toliko ga imaš i unutar kartera. Pa malo sa kartera komadiča, pa sa poklopca ventila, pa sa ostalih poklopaca razvoda.... za čas ga je za šaku viška.

Najnoviji postovi

Na vrh