• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

julij cezar

Član
Tu od
28 Tra 2024
Poruka
58
Ocistio sam taloznu posudu koja je u mojem slucaju na vrhu tijela AC pumpe. Bila je puna mulja, i jedna i druga polutka. Pritegnuo sam lagano nakon sklapanja, i kad sam kasnije upalio traktor vidio sam da gore na poklopcu, tj na sarafu koji drzi poklopac slini nafta, i stvara se mala lokvica na vrhu poklopca, pa sam pritezao naknadno vrlo oprezno, dok to slinjenje nafte nije prestalo.

U pakiranju Donaldson filtera goriva, su 4 gumice, jedna vrlo mala, jedna cca 1cm, i dvije velike.
Dvije velike, i ova treca od 1 cm mi je bilo jasno kuda idu, ali za ovu 4-tu skroz malu, nisam uspio shvatiti kamo ide, pa ih nisam primjenio. Odzracio sam gore na sarafima na tijelu nosaca filtera goriva, na ona 2 sarafa iza sarafa koji nosi ulozak filtera. Traktor pali i radi normalno, ne curi nafta nigdje na filterima goriva.

Hvala na pomoci, i na savjetima.

Iduce bih podmazao mehanizam volana, koliko sam shvatio otvor na koji se naljeva ulje je ispod akumulatora?
Koje ulje, i koliko ulja mi treba za mehanizam volana?
Gdje se ispusta staro ulje?
Ja ssm poludio sa tim filtera nafte. Uvijek je nešto slinilo. Onda sdm zamijenio sa filterom od auta, neka alfa romeo... ssmo jedsn filter, vdliki i slican kao za ulje. Sads nrms problrma, sve suho in sekunda za zamijeniti.

zveroboy

Novi član
Tu od
26 Tra 2025
Poruka
20
Navodno pomaze sljedeci pristup, prvo se nove uloske filtera goriva lagano/umjereno zategne, a sljedeci/h dan/a ih se jos dodatno zateze prema potrebi, dok ne prestane sliniti/curiti nafta.

julij cezar

Član
Tu od
28 Tra 2024
Poruka
58
Pa znam, ali ako je sve po malo zjebano, onda su stalno problemi. Sada jih vec 10ak godina nema, ali zamjena filtera v par sekundi i garancija na curjenje.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,507
Kad lav rikne odmah cajgeri poskoče :ppozdrav:
Da se još uvijek daju kvalitetno složiti da nakon remonta to potraje, bio bi to po gazdu jako dobar, sposoban i zahvalan traktor :/

@ROADRUNNER moj glas ide prema PECHO Samobor, imam ih na 567 i INDOSu, jako dobre lampe u globalu(spojevi žarulja/grlo su skroz oke, nema problema da se gubi spoj i slične bedastoće) , a nisu ni skupe kao 21. Oktobar ili Saturnus.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,598
Ove za koje si rekel da su dobre 😀
I ja moram na ferkiću mjenjat. Jer mje na tehničkom rekel da žmigavac ne blinka narančasto, nego bolje žuto 🤣🤣

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,507
Ove za koje si rekel da su dobre 😀
I ja moram na ferkiću mjenjat. Jer mje na tehničkom rekel da žmigavac ne blinka narančasto, nego bolje žuto 🤣🤣
Iskreno, 21. Oktobar ima kvalitetnije staklo, ali PECHO mi ima bolju unutrašnjost(kontakti i grla).
Morem ti sutra poslikati jedne i druge kak izgledaju nakon nekoliko godina na suncu i mrazu 😉

PECHO nabavljam u Autopoljostroju Karlovac, a 21. Oktobar sam nabavil u Poljomehanizaciji Jastrebarsko(kod Lovre u narodu poznatije 😂).

zveroboy

Novi član
Tu od
26 Tra 2025
Poruka
20

Taj sam traktormetar narucio, s obzirom da na starom radi prikaz obrtaja, ali nejdu radni sati.

I mjerac temperature takodjer narucio.

Trenutni mjerac temperature na traktoru, nema nikakve reakcije na bilo kakav rezim rada traktora, pa pretpostavljam da je neispravan, zato sam i narucio novi. Kakav je taj SIGMA neznam, ali nije bilo drugog u toj trgovini.

Hipenol 140 sam tek danas pribavio, pa ocekujem sutra da cu uspjeti se pozabaviti sa nasipavanjem/nadopunjavanjem istog u kuciste mehanizma volana. Malo sam pogledao situaciju sa lijeve i desne strane kucista, gdje su poklopci mehanizma volana, uglavnom lijeva strana gledano iz sjedista je masna, desna strana je suha. Obrisao sam lijevu stranu temeljito, pa cu obratiti pozornost hoce li curiti/sliniti Hipenol 140 nakon sto ga natocim/nadopunim.

Jel se isplati investirat u ovako nesto? Mislim da bi moglo posluziti i za izvuci staro ulje iz reduktora od roto malcera/kose, kad dodje vrijeme za to.

zveroboy

Novi član
Tu od
26 Tra 2025
Poruka
20
Ako mislis na malcer, ako i ima dolje cep, mislim da mu se nemoze bas pristupiti na ovom tipu roto kose/malcera. Jedino gornji cep, i bocni cep za preljev, su pristupacni.
Koliko sam vidio na YT ekipa isisava van ulje kroz gornji cep, kada mijenja ulje u reduktoru, na slicnom tipu/kombinaciji reduktora/malcera.

Najnoviji postovi

Na vrh