• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,826
Neki ljudi uče na tuđim iskustvima, a neki na svojima. Kako kome paše. 🥂

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,662
Onaj ko je na IMT-u imal priliku stisnuti pedalu kočnice (ne na svakom ali na velikoj večini) zna da je štop svjetlo manje bitno. Tak naglo nebu ni jedan pribremzal da se bu ovaj otraga zapičil pod njega.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,826
Za tehnički bude valjda delalo. Vidiš i sam da nije nikaj zaštitio protiv vode, prašine, blata.
To je masovno nuđeni štop šalter za drži vodu dok majstori odu.
Ne vrijeđam, samo sam iskren.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,662
Kad rešiš tehnički odma to odcvikaj dole i izoliraj.
Zakaj, zato jer taj tvoj majstor još mora ispit dati da bi bil majstor.
Kak plus veli, ne vređam posel ali....

Kum IMT je to zmislil tak da taj prekidač prekida plus, što znači da je na jednoj od tih žica plus i ako se spoji na masu bude kuršlus..

Ovi kaj su predlagali mikriča sad vide da je tu potreban mikrič koji nije baš svakodnevnica, a on nije za par centi dobavljiv

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,906
Nazalost nemam izbor za majstora...pravi majstor mi je obolel i nebre vise delati...ovo sve ostalo je drek...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,826
taj prekidač prekida plus, što znači da je na jednoj od tih žica plus i ako se spoji na masu bude kuršlus..
Koristim sad sliku od kolege forumaša @llmb0611

1000031035.jpg

Molim Vas obratite pažnju na razmak između "središnje osovinice za potezanje s oprugom" i limenih kontakata s obje strane. Kao što je @MUHA več spomenuo, na štop šalter dolazi po jednoj žici plus, a metalna osovinica i opruga su preko opruge za potezanje štop šaltera fiksirani na pedalu kočnice, koja je na minus polu akumulatora. I u samom tom štop šalteru vrlo lako dolazi do kratkog spoja, šlusa, tak da je takav šalter "smučkaj pa baci".
Sve je to započelo dok su se rezervni dijelovi počeli proizvoditi širom svijeta u svakoj šupi.

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,829
Ja sam isto imao problema sa tim prekidačem, ali sam posložio drugačije.
Montirao sam original prekidač i jedan običan auto relej.
Ali prekidač sam spojio da prekine masu a relej radi ostalo.
Nikad više problema.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,662
Koristim sad sliku od kolege forumaša @llmb0611

View attachment 88272

Molim Vas obratite pažnju na razmak između "središnje osovinice za potezanje s oprugom" i limenih kontakata s obje strane. Kao što je @MUHA več spomenuo, na štop šalter dolazi po jednoj žici plus, a metalna osovinica i opruga su preko opruge za potezanje štop šaltera fiksirani na pedalu kočnice, koja je na minus polu akumulatora. I u samom tom štop šalteru vrlo lako dolazi do kratkog spoja, šlusa, tak da je takav šalter "smučkaj pa baci".
Sve je to započelo dok su se rezervni dijelovi počeli proizvoditi širom svijeta u svakoj šupi.
Normalno da sam imal i takav problem kaj je feder bil crveni :ROFLMAO:
Smeče i igračke od dijelova, za uvoz tog smeča im ne treba E oznaka ili neki certifikat....

Ovak iznutra izgleda prekidač kojeg se isplati popravljati i kojem ne treba nikakvih relea.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,885
Normalno da sam imal i takav problem kaj je feder bil crveni :ROFLMAO:
Smeče i igračke od dijelova, za uvoz tog smeča im ne treba E oznaka ili neki certifikat....

Ovak iznutra izgleda prekidač kojeg se isplati popravljati i kojem ne treba nikakvih relea.

To je valda rudi čajavec još 😀

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,662
Da, da. Dobri stari Rudi Očajavec.

Sad malo razmišljam kak su naši ljudi spretni. U nedostatku kvalitetnog prekidača imamo par rješenja kako si pomoči ili zadovoljiti zakonske propise.
Mada mi se onaj Ivanov prekidač u početku nije sviđal sve dalje izgleda mi ko top rješenje.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,885
Meni se ne sviđa nikak ono rješenje. Jer dok vleče prikolicu ili neki drugi priključak i zakoči, kladim se da ne stisne taj prekidač..
A štop svjetlo puno znači onome iza, ako prati situaciju pred sobom.

Ja vlečem 2 prikolice odjedamput, obadvije imaju štopove ispravne, isto kak i ostatak instalacije..
Za ispravnost instalacije, sam više nego za registraciju prikolice

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,662
A ne stisne, znamo da ne stisne.
Sreča pa je to sve skupa sporo pa ovaj otraga stigne reagirati.
Mene više smetaju ovi kaj otraga na prikolicama i gumenjakima ni lampi nemaju a po noči krstare cestama.

Slažem se da je najbolje i najsigurnije biti ispravan i registriran u prometu.

Najnoviji postovi

Na vrh