• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,022
539 nema ta dva sarafa.
On ima slična dva brezona ali su zašarafljeni u mjenjač.
NJih izvadis van i onda karter ide dole.

Na 539 se poslije gašenja motora na ravnom betonu pojavi lokva od ulja od 20cm.
I dalje nakon toga, stalno pomalo curi ulje.
Ulje je na sredini šipke.
Mislim da je otkazala polutka kartera.
Neda mi se skinuti motor ako se može bez skidanja.
Dole na među ploči ima rupa, ako curi na nju onda može curjeti na brtvi kartera ili na špagi. Misliti je drek znati, treba skinuti motor, utvrditi gdje curi, sanirati, ispitati i onda sastaviti.
Ako curi na rascjepki onda uglavnom ne curi ulje iz motora več iz mjenjača.
Po neznam koji put bum rekel, može se zamjeniti brtva kartera bez skidanja i okretanja motora ali ja se radije pomučim jednom nego da delam dvaput.....
Ništ mi nije u životu mrskije nego popravljati posel za sobom. Vele da se gemišt ne nadotače ni ona sprava ne nadojxxxxxa
I po stoti put bum rekel da ako curi semering radilice ili brtva kartera lamele se nebudu zamastile jer ulje ne dolazi do njih.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,452
Meni curi ulje na karteru...plan je svakak da ide traktor na pol...a onda vec kad bude tak mozda se i lamela zamijeni (znam da nebum kupil nist kvalitetno, al lad je vec na pol iskoristim priliku)...a onda bumo i trap piksirali kad vec to sve delamo...tak da me ceka zahvat...al nikak.da se pocnemo 🤣🤣🤣🫣🫣🫣🫣

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
3,010
Treba skinuti motor, utvrditi gdje curi, sanirati, ispitati i onda sastaviti.
Ako curi na rascjepki onda uglavnom ne curi ulje iz motora več iz mjenjača.
I po stoti put bum rekel da ako curi semering radilice ili brtva kartera lamele se nebudu zamastile jer ulje ne dolazi do njih.
Ok.
Ali kako da utvrdim gdje pušta kad je sve zamazano, da očistim i da opet počekam da počinje puštati?
Sad mi je plan izjmjene ulja i htio sam to obaviti u paketu.
I nakon sastavljanja, kako ispitati?
Napuniti ulje u motoru i pogledati dali pušta?

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
3,010
Ja kad s fercom idem negdje na malo modernije/urbanije mjesto vozim sa sobom karton koji ubacim od ispod. Ekologija prije svega 😁
Tako radiš i kad ideš na tehnički pregled?
Ili začepiš rupu?

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,452
Lako vama pred birtijom...mene zahebaval jer mi truba nije delala 🫣🫣🫣🤬🤬🤬🤬😵‍💫😵‍💫😵‍💫

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,022
Dajte najte, IMT ako ne pusti suzu preko noči znači da negde nekaj fali od goriva ili maziva.

Bacite oko na ovoga

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,733
Ja glasam da se prepolovi i promijeni sve ... i spaga i polutke i dihtingi.
Ovo sve drugo je posel uzalud.
To kaj ti Muha tvrdis da se lamele nebuju zamastile ako pusta semering, ja ti velim da kad ulje dojde do zamasnjaka i on ga nazbuka dovoljno debelo po zvonu, sigurno se bu nekaj ocijedilo na lamelu dok traktor miruje.
Zasto se ne bi sve lijepo opralo i predihtalo pa da van curi cisto ulje a ne staro i ustajalo?

Na vrh