ROADRUNNER
Iskusan lik
- Tu od
- 17 Stu 2013
- Poruka
- 1,733
Ako je tako kak veliš, ja bih prepolovio traktor i oprao zvono i košaru jer sigurno je sve masno unutra.
Dole na među ploči ima rupa, ako curi na nju onda može curjeti na brtvi kartera ili na špagi. Misliti je drek znati, treba skinuti motor, utvrditi gdje curi, sanirati, ispitati i onda sastaviti.Na 539 se poslije gašenja motora na ravnom betonu pojavi lokva od ulja od 20cm.
I dalje nakon toga, stalno pomalo curi ulje.
Ulje je na sredini šipke.
Mislim da je otkazala polutka kartera.
Neda mi se skinuti motor ako se može bez skidanja.
Ok.Treba skinuti motor, utvrditi gdje curi, sanirati, ispitati i onda sastaviti.
Ako curi na rascjepki onda uglavnom ne curi ulje iz motora več iz mjenjača.
I po stoti put bum rekel da ako curi semering radilice ili brtva kartera lamele se nebudu zamastile jer ulje ne dolazi do njih.
Tako radiš i kad ideš na tehnički pregled?Ja kad s fercom idem negdje na malo modernije/urbanije mjesto vozim sa sobom karton koji ubacim od ispod. Ekologija prije svega 😁
Ajde begaj,pa ko pred birtijom gleda dal je traktor masniTako radiš i kad ideš na tehnički pregled?
Ili začepiš rupu?

Ti mi veliš; ti kaj si u stanju strop, zidove a i pod zvjezdama popločitiJa glasam da se prepolovi i promijeni sve ... i spaga i polutke i dihtingi.
Ovo sve drugo je posel uzalud.
To kaj ti Muha tvrdis da se lamele nebuju zamastile ako pusta semering, ja ti velim da kad ulje dojde do zamasnjaka i on ga nazbuka dovoljno debelo po zvonu, sigurno se bu nekaj ocijedilo na lamelu dok traktor miruje.
Zasto se ne bi sve lijepo opralo i predihtalo pa da van curi cisto ulje a ne staro i ustajalo?
Gleč prijatelj, operem traktorče koliko morem, zna svatko normalan na tehničkom da raketlin pušta na sve strane. Pušta od kad znam za sebe. Dotočim ulje i gas. Uopće se ne zamaram s tim.Tako radiš i kad ideš na tehnički pregled?
I kod mene u N. Marof Cityu se radi tehnički na tehničkom, prikoljic za zračnom instalacijom ide na valjke, nema ,da oprostiš,hebanja. Posebno gledaju volan dal ima lufta, svjetlosni sklop i općenito stanje. Nikad, ali NIKAD nisam išel sa nijednim strojem, autom sa namjerom da se skrivam ili da prosim. I nek čitaju ovaj moj post i na CVH, ne bojim se i nek ruše ako sam opasnost na cesti.Kod nas se tehnički radi na tehničkom, ne pred birtijom kako kod vas.