CetojevicM
Aktivni član
- Tu od
- 7 Pro 2015
- Poruka
- 123
Kod mene je bila slicna situacija na Imt 542 sa pucanjem kucista od lezaja konusnog zupcanika, prvo je mjenjano kuciste, uzeto je polovno ali bez ostecenja, medjutim izdrzalo je samo nekoliko godina, posle je opet puklo. Drugi put je vareno kuciste, posto sam tada bio klinac ne secam se najbolje kakva je elektroda koriscena.
To se desavalo pre nekih desetak godina, prosle godine smo otvorili ponovo da vidimo kakva je situacija, kuciste nije bilo puklo, var je drzao, ali zbog lose nastelanog razmaka izmedju konusnog i tanjirastog zupcanika konusni je bio ostecen malo, pa smo odlucili da priblizimo tanjirasti konusnom i sastavimo nazad. Da napomenem da sarafi koji drze tanjirasti nisu ni malo bili otpusceni, ali su zubcanici u srcu diferencijala imali luft, pa su ubacene nove podloske.
Evo slika kako sada izgleda vareno kuciste
Moje neko misljenje je da var moze drzati ako se sve slozi kako treba.
To se desavalo pre nekih desetak godina, prosle godine smo otvorili ponovo da vidimo kakva je situacija, kuciste nije bilo puklo, var je drzao, ali zbog lose nastelanog razmaka izmedju konusnog i tanjirastog zupcanika konusni je bio ostecen malo, pa smo odlucili da priblizimo tanjirasti konusnom i sastavimo nazad. Da napomenem da sarafi koji drze tanjirasti nisu ni malo bili otpusceni, ali su zubcanici u srcu diferencijala imali luft, pa su ubacene nove podloske.
Evo slika kako sada izgleda vareno kuciste
Moje neko misljenje je da var moze drzati ako se sve slozi kako treba.