Dizne su složene prije 100 sati (bosch pumpa nije).
Prije 2 tjedna mi se počeo čudno ponašati kad sam vozio vodu (prikolica ima tonu i gore je bilo jedno 2,5m3 vode). To inače vozi ko od šale, ali ovaj puta mu je kao bilo malo muka (ali išlo je).
Drugi dan sam išao malčirati i isto tako je išlo, ali nekako ne glatko kao inače. U pola sam prekinuo malčiranje kad sam vidio da definitivno nešto ne tima i na kraju se jedva vratio doma. Tamo gdje inače prazan idem 5. brzom uz breg sada sam jedva uspio trećom. Kad sam stigao doma motor je bio izrazito vruć. U kileru je bilo antifriza toliko da porkiva ćelije i nije kuhalo (ali stvarno tako topal motor još nisam vidio).
Sad me nije bilo dva tjedna i jučer kad sam ga upalio imam kaj vidjeti.... prodimio na ispušnoj grani (valjda pregorio dihtung - to prije nije bilo tako).
Motor na leru radi ok, ali čim se da jači gas ne radi kao prije (ne znam opisati zvuk). I ono što je najbolje... dam full gas i nejde preko 2000 okretaja....... 1800, 1900..... 2000 nekako navuče i to je to .....
Evo video kako to sad radi:
https://photos.app.goo.gl/7zKJStQiaULMpyUd2
S obzirom da mi od prije nešto ne štima i da nabija kompresiju u karter počeo sam razmišljati o generalki. Realno, sada mi najmanje traktor treba i ako bi mi netko u toku osmog mjeseca složio da sve bude tip top to bi bilo idealno.
Naravno, ako se stvar da kvalitetno sanirati sada uz ne previše novaca naravno da mi se ne plaća generalka ako ne moram.
Dal je vjerojatno da je bosch pumpa uzrok ovakovg ponašanja?
Sva mišljenja su dobrodošla.