• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 542

  • Temu pokrenuo strongboy
  • Datum prvog posta

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Gledas isto ko i kod svakok traktora kak mu sve funkcionira i oni ti vole nizbrdo izbacivat iz 4 brzine probaj ga malo u radu nek se malo bolje zagrije!!
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,231
Sa slike vidim da mu je prednji kraj širom, stanje rukavaca upitno.
Limarija katastrofa.
struja isto tak (to ne vidim sa slike več predpostavljam)
Ako me oko ne vara pod njim je flek ulja, a i makna je masna (treba se sagnuti i pogledati na koju rupu curi)
Semerinzi na trubama cure, a na desnoj strani i na poluzi.

Ako ima sajlu i ako ima na vuri 5 soma sati nejdite u daljnje razgledavanje, orginal sajla ima blombu na sebi.
Probajte hidraulik na vruče dali trese.
Luft na volanu obavezno, to je prvo za kaj se primaš kad k traktoru dojdeš u oglede.
Primi svaki zadnji kotač i probaj ga sklimati da čuješ dali osovine idu tok, tok .. najvjerojatnije idu ali to je odmah prilika za izbijanje cjene.
Mjenjač, neko je napisal da je 4 problematična pa to malo probajte nizbrdo i uzbrdo s otpuštanjem i dodavanjem gasa.
Kupling do kraja stisnuti pa vidjeti dali i kak odvaja drugi stepen.

Uglavnom je to sve, ali po mome taj traktor ne vredi te novce.
Kolega je neki dan kupil takav s kabinom ali u puno boljem stanju s 2500 RS za 13 hiljada, istina da je bil u pravo vreme na pravom mjestu ali ovaj po mome ne vredi 20
 

tcakaric

Član
Tu od
13 Srp 2011
Poruka
40
Pozdrav, trebam mišljenje o situaciji koja mi se dogodila sa IMT-om 542. Vozio sam prikolicu punu kukuruza u zrnu, prikolica je 1000 kg,i bilo je 3500 kg kukuruza,znači 4500 kg. Iz njive do ceste ima nekih 350 metara,išo sam 1.brzom,fast ga naložio po blatnjavom putu na 2100-2200 okretaja nisam spuštao,na mjestima je šlajdrao skoro da sam stao.Bilo je vidno da mu je teško ali išao je,temperatura je bila 65 C, kad sam izašao na cestu,stao sam malo,izašao van,te sam vidio da curi nekakva tekućina po bloku motora iza bosch pumpe,ne puno,ali onako u kapljicama,te se tekućina pušila od temperature,također iz iber-lauf cijevi se dobro zadimilo,pričekao sam nekih 10 minuta da se malo ohladi,više nije curila tekućina ( nije nafta,nisam siguran da li ej to bilo ulje ili antifriz ),odvezao sam kukuruz prodat u sujedno mjesto,10 km daleko,vozio normaln0 u 5.brzini na 2000 okretaja,danas sam čak i orao malo,više se nije događalo. Zanima me mišljenje,da li je to nešto normalno usljed tako ekstremnog rada ili je to naznaka da se krije neki ozbiljniji problem?
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,979
Ma to se samo malo oznojil.
Da si ga bar pokril z plahtom, kak konja. Ak bu dobil upalu pluća, ti buš prvi znal :D:
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
@tcakaric....nije ti to nikakav ekstreman rad....ekstreman rad je berba silažnog kukuruza 1. sporoj na iber gasu i tako više od 6 sati u komadu, pa samo čekaš gdje se bude kaj razletelo i iskočilo van, ali sve uredu, naučeni su IMTejci na to, nekoji malo zasuse, nekoji ne, sve je to normalno. :)
 

crni100

Član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
162
Ima dvije,jedna ispod hladnjaka i jedna na bloku pronašao sam ih prema upustvu od 539 sa neta i evo sad sam ispustio antifriz neki slab.Inače ne smrzavava mi u garaži ali ipak opreza nikad dosta najavljuju velike minuse.
 

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,213
Ja na 533 imam kod hladnjaka na crijevu i jedan na bloku desno...to odsrafis i pusti motor da radi
 
Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Donekle je Tino u pravu,(na IMT-539 ima 3 slavine na bloku, hladnjaku i na limenom crijevu koji povezuje hladnjak s vodenom pumpom) kad se voda ispusta traktor neka bude ugasen, kasnije ga se upali da malo radi da izbaci svu vodu. Inace tako preporuca sam IMT.

Ako je vani jako hladno bolje ju je ispustiti dok traktor radi.najbolje vodu ispustati u nekakvu posudu jer racunajte da ima salitre u bloku pa zastopa slavinu i ne iscuri sva voda van.

Ocito neki nisu ispustali vodu iz traktora na -15 pa misle da gase traktor dok voda curi, neka probaju i taj sistem pa ce vidjeti kako ispadne.
 

Najnoviji postovi

Na vrh