• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 542

• Temu pokrenuo strongboy
  • Datum prvog posta

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
@tcakaric....nije ti to nikakav ekstreman rad....ekstreman rad je berba silažnog kukuruza 1. sporoj na iber gasu i tako više od 6 sati u komadu, pa samo čekaš gdje se bude kaj razletelo i iskočilo van, ali sve uredu, naučeni su IMTejci na to, nekoji malo zasuse, nekoji ne, sve je to normalno. :)

crni100

Član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
161
Ima dvije,jedna ispod hladnjaka i jedna na bloku pronašao sam ih prema upustvu od 539 sa neta i evo sad sam ispustio antifriz neki slab.Inače ne smrzavava mi u garaži ali ipak opreza nikad dosta najavljuju velike minuse.

Tino

Iskusan lik
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,487
Ja na 533 imam kod hladnjaka na crijevu i jedan na bloku desno...to odsrafis i pusti motor da radi

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Donekle je Tino u pravu,(na IMT-539 ima 3 slavine na bloku, hladnjaku i na limenom crijevu koji povezuje hladnjak s vodenom pumpom) kad se voda ispusta traktor neka bude ugasen, kasnije ga se upali da malo radi da izbaci svu vodu. Inace tako preporuca sam IMT.

Ako je vani jako hladno bolje ju je ispustiti dok traktor radi.najbolje vodu ispustati u nekakvu posudu jer racunajte da ima salitre u bloku pa zastopa slavinu i ne iscuri sva voda van.

Ocito neki nisu ispustali vodu iz traktora na -15 pa misle da gase traktor dok voda curi, neka probaju i taj sistem pa ce vidjeti kako ispadne.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Sami nekakvi mazni traktori...:D:
Malo bez vode pa zaribaju, kakvi su to traktori???
Znamo za 560 koji je više radil bez vode nego s vodom, evo ga ide još i dan danas, nije nikaj motoru koji je mastan koda je z katranom namazan!

Tino

Iskusan lik
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,487
Ja sam svojeg prošlu zimu palil bez vode zbog akumulatora,delal je kojih 10-15 min

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Meni kaže jedan lik koji ima Imt-ove traktore da mogu raditi 10 min bez vode..

Takve manevre moze netko imat ili preporucat ko nikada nije antifriza kupil i imal u sistemu.
Od čega se sistem može zaštopat?

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
moj 539 je delal oko 4-5 min bez vode,i to vecinom na leru ili pola gasa, onda sam skuzil da nekaj nije u redu jer je pocelo gadno smrdjeti ulje na njemu...

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,433
I moj 539 je i sad pred par dana delal par minuta bez vode, jel smrad nece povuci u blok tekucinu..
Jel bude trosil tekucinu ako mu termostata izvadim van, ili samo nebude postizal radnu temperaturu na vrijeme?
Ako je problem samo u postizanju radne temp, a da ne trosi tekucinu bez termostata odmah ga bacam van zauvijek..

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
termostat ako ti je ispravan najbolje je da ostane tamo gde i jeste ali moze se probusiti i naloziti jedna rupa ispod termostata i vijkom zatvoriti. kad sipas vec vodu odvrnes i vazduh izadje i sistem je pun takoreci i nece na suvo raditi ni pumpa ni motor. bez tecnosti unutra nije preporucivo raditi uopste jer pumpa prvo vrti na suvo a dihtung moze progoreti i doci do krivljenja i glave i bloka jer se nikad sve ravnomerno nezagreva. prema tome rad bez tecnosti bolje zaboravite a olaksati sipanje tecnosti ima uvek resenja

Najnoviji postovi

Na vrh