• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 542

• Temu pokrenuo strongboy
  • Datum prvog posta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Dobar set, jebo ga onaj koji ga je pakiral i u njega stavil garnituru ležajeva radilice STANDARD.
A kaj buš s ovim ventilima koji su u setu, kirnere od njih delal....

Nadam se da si svjestan da set za garnituru u kojem je sve navedeno nemre valjati kad samo jedna lamela malo kvalititetnija košta 250 kuna.
U tom setu fali još (onak na brzaka) garnitura crijeva vode, možda i pumpa vode, capice, opruge, vijci i bolcni kvačila, ulje, filteri, semering bregaste, ulošci diza, koji ležaj na razvodu, možda i pumpa ulja, osigurač zamajca, pitanje je kaj je s osovinom klackalica, boš pumpu treba barem provjeriti, strojna obrada bu isto odnesla soma i pol.....

Generalka se tak ne dela, napamet. Treba otvoriti, pregledati, popisati i tek onda u dučan po djelove.

Onak kak Mane veli, 10 soma u žep pa kaj bu bu.

TH87

Aktivni član
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
311
Ha ono kao... jeftinije je ako uzmeš više toga.... ali da, sumnjiva je cijena.....

Bosch pumpa ide na reparaturu jer curi (ima par postova ranije priča o tome).

Ne budemo je delali napamet, ali pitam jer nemam pojma o tome, a otegotna okolnost je što je traktor u Istri, a ja u Zagrebu, a ne vozi mi ga se baš sam tak ovamo iz šale. :)

Ima ko prijedlog di uzeti set za reparaturu (da li uopće uzimati set ili uzimati sve pojedinačno i gdje i od kojeg proizvođača)? Negdje sam pročitao da se najviše isplate neki indijski setovi..... a sad....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Pa kaj če ti traktor, dopeljaj samo motor. Na kontinentu mogu ruke i obrada biti samo jeftiniji.
Mislim da je naj pametnije da majstor koji bu delal reparaturu reče stavi to. Ovdje ti bu malo ko mogel reči, to je ovdje više rekla, kazala, pročitala.....

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ha ono kao... jeftinije je ako uzmeš više toga.... ali da, sumnjiva je cijena.....

Bosch pumpa ide na reparaturu jer curi (ima par postova ranije priča o tome).

Ne budemo je delali napamet, ali pitam jer nemam pojma o tome, a otegotna okolnost je što je traktor u Istri, a ja u Zagrebu, a ne vozi mi ga se baš sam tak ovamo iz šale. :)

Ima ko prijedlog di uzeti set za reparaturu (da li uopće uzimati set ili uzimati sve pojedinačno i gdje i od kojeg proizvođača)? Negdje sam pročitao da se najviše isplate neki indijski setovi..... a sad....

indiju izbjegavaj .
Od dojelova slopovi pdm, kotor lezaji , karike npr ,vođica ventila i cahure klipnjače perkins i ovo drugo manje vise kako kupiš.
Tako kod nas bolji majstori ugrađuju bitna je obrada majstor

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ako ti nije priša i ako imaš slobodan ležaj od 15.7. Do 15.8. Iduče ljeto..... ja ti to đabe odradim. Hihihihi

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Dobra generalka sa dobrim majstorom i do 10000 kn se skupi.

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

Baš tako, ako hoceš napraviti kako treba. Ja sam došo i preko te cifre a još nije sve gotovo.... Ako radiš polovicno i bez veze onda može i puno jeftinije

TH87

Aktivni član
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
311
Ako ti nije priša i ako imaš slobodan ležaj od 15.7. Do 15.8. Iduče ljeto..... ja ti to đabe odradim. Hihihihi

Po pričama kakve reference imaš ovo bi mi bila interesantna kombinacija i da nije džabe, ali datum mi je stvarno jako jako daleko. Morao bi drugi traktor kupiti da to dočekam. :)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
U krivo vrijeme se pokvaril :icon_sad:

Vjerujem da i dole ima ljudi koji budu kvalitetno utvrdili kvar i odradili posel.

TH87

Aktivni član
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
311
Ajd onda da se bar malo educiram.... što znači ovaj pomak pumpe?

Što znači ovo razilaženje kod mene? Jel to uopće bitno tako precizno gledati i ako da jel ovo znači da je pumpa "napred" ili "natrag" i kako se to manifestira na rad motora?

XbwbSp4VdFeWvjSn73DOPLwxKk_fB3XXJub6wt4evqG9YrzzeO7LZXDzyMQZIH_HRkdZLN_Ugw3W_ZCwzjOU8UTXRc7xor3Jss8ELTPvKi0-xD21O9zJos_meisgP0eIhmeKX9mLQ-5aVkPcpip5SNZH9sLZDzMqB3SUsT1PRp7KEmP36zhBPR2NYbF0Y5Mlq1I33fWdnREvIzqozbK5LGAbPiQHO6DLTcq58AQ08FEXJmC98zBI1RHNMQo5gabKiZJEA4kINOmsEqFlq5oFoI-HpIdsWQIGLc1h0Sr7ZLILv9WWCqn6jPlVhLOitRL4qpDqHh4I2iHynQJpwHUdFS9VxM0u6ccCab1ojEwxJE3XiIvXILtnskLh2gVBnEsQJiqJvXjP0RPxcj_wxiUbRQFs76Kzr4VEPL0tfdrjLJR3E2-EUkBa2pF7CTYLQqEUyyV2dTgdr_ROVHFJgH727qlpNfqZZnC8jijiqKg2OblP7APx27xJJxE37cKgkhMoh9E979DiXxJm19Jg1ayxMB8IMks__vVpvdWelpfyJ8vK1_WHtmx__0ObQf2HhhtPUyPjW-mU816Jz-jVy2t38EWbyuwISzMAh9gISZOWY-QhyiUEYZ-x4vFx1UsktVHwr9kInzheVYSrz2q6c4I82Zk2HhBSmBNxntqp2lTAxKWVuXU=w1747-h1310-no

TH87

Aktivni član
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
311
Ok, sad kad idem na generalku s traktorom počeo sam malo fantazirati o prednjoj vuči....

Koje su uopće opcije, koliko je to složen zahvati i u konačnici koliko je to $$ ?

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Radije si složi traktor kak se spada, nemoj puno šparati na generalki, promijeni sve kaj treba i dugo ti bude služil. Uz motor provjeri kakav je prednji trap, ako treba kaj piksirati, promijeni lamele kad je vec u dijelovima, druk lager i možda set za korpu, pogledaj kocnice i hidrauliku ako treba, možda vodenu pumpu, kiler, set crijeva i tak te stvari. Ostavi se corava posla i fixnih ideja. Ako hoceš traktor s duplom vucom onda ga kupi takvog...

TH87

Aktivni član
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
311
A vjerojatno si u pravu. Na generalki se ne bude štedilo... idemo složiti sve kak treba.. ok, nećemo se igrati pijanih miljardera, ali nećemo si (nadam se) dozvoliti da za godinu ili dvije opet idemo u s njim u radionu.

Za ostalo si isto vjerojatno u pravu. Moja želja je zapravo bila kupiti neki manji, jači voćarski traktor s duplom vučom da mogu lakše raditi oko maslina, ali nisam do sada našao neki koji ima sve što želim (50-70KS, dupla vuča, automatska kuka, zračna instalacija za prikolicu), a da ne košta previše (za mene). Ali to je neka druga tema.

TH87

Aktivni član
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
311
Evo da javim... pila je složena... još se koji dan poigramo oko struje i to je to....

Uglavnom, bilo je tu puknutih klipova i opći dojam je bio "pa kak to opće radi ikako".....

Složeno sve nanovo i radi ko singerica....
složene dizne i bosch pumpa
nova ac pumpa
nova uljna pumpa
nova pumpa vode
novi kuplung
povarena pukotina na bloku koju smo ranije ljepili
ide nova kutija s osiguračima (ubodni ko u autu umijesto onih valjkastih)
sve naravno pobrtvljeno pa konačno neću fleke ulja ostavljati di god stanem

Nisam još dobio račun :)

Na vrh