Kapetan_broda_Kupljenec
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2017
- Poruka
- 16,289
Misliš da bu torex prijal?
Ako već kupuješ i biraš , preporučio bih ti 549 a ne 542. I ako nije skinut termostatski ventil, skini ga . 549 je osjetno jači traktor, izdržljiviji motor, jeftini dijelovi, mali potrošać, omjer uloženo dobiveno ok, snage cca 50 ks idealan traktor za manje opg-ove. Gledaj da mu je dobar motor, dobro paljenje, da je motor čist ....Kakvo je stanje s rezervnim dijelovima za njih? Tko ih radi i kakve su kvaltete? Mislim na sklopove za motor, mjenac i sl.?
Ima li razlike između 542 de lux i 542 DL special modela?
I ako nije skinut termostatski ventil, skini ga
Prepiksirat prednji kraj, prepiksirat ili kupiti novi centralni boncln i napravit mu mazalicu,pikse za boncln kad bi bile bronzane bile bi bolje od mesinganih mekših piksi, nove ležajevena rukavcima , rukavci ako su dobri ostaju, ako nema navoja i matica ne drži onda novi rukavci, raskopat kućište volana, promjeniti unutarnje elemente, sve to podmazat i pazit u tanjuranju prvi prolaz 4 spora, drugi prolaz 1 brza, treći prolaz 2 brza i tak.operacija oko .200-300 eura...Posjedujem IMT 542 iz 1987. godine kojeg sam kupio 1992. godine. Traktor ima 3300 radnih sati i čini mi se da ima veliku zraćnost , odnosno veliki slobodni hod (luft) kotača prilikom kretanja. Inaće na traktoru nikada nije ništa rađeno. Zanima me kako bi smanjio tu zraćnost, pa bi želio ako se netko time bavio da mi dade savjet. Isto imam i drugi problem koji je u zraćnosti volana i više se ne može smanjiti na vijku volana.