900 kn je novi i nije bas da su tolko losi meni na 539 6 godina i jos ne pusta ali antifriz je maks. 2 godine nutra isti jer ako ga ne mjenjas pa samo dodavas koncentrat postaje sve agresivniji i propisa..Jel zna neko nekog ko krpa hladnjake u istri (da ne moram voziti za Zagreb)?
kakav ti je pritsak ulja? dali troši ulje? dali redovno mijenjaš ulje i filtere? kako znaš da je otišla dizna? to pitam jer zamjena prednjeg semeringa i popravak dizne nisu jako skupi popravci. ako ti je ostatak motora dobar zvuči skupo stavljati novi motor. mozda drugi motor je lošiji nego ovaj. osim ako nemaš povoljan drugi motor.Ljudi trebam informaciju pošto posjedujem IMT 542 1986 godište novija linija ,dali bi pasalo ugraditi na dotični 542 nešto jači 549 motor dali bi sve pasalo u šaraf ako bi dotični motor ugradio,te dali bi se moglo od postoječeg motora napravit na 549 motor tipa drugi klipovi i to,pitam jer moj je motor na izdisaju curi na prednjem semeringu,sad ošla dizna pa mozda nabija tlak u karter pa kao više curi ulje iz semeringa ali motor je prešo 7400rh pa mislim da je vrijeme da ga osvježim pošto je sve ostalo od mjenjača do hidraulike ,limarije u još odličnom stanju pošto traktor nije radio po njivama nego se više vukao terat za svoje potrebe.
Klipnjače nisu isto dugačke..... puno je jos kojekakvih razlika osim same glave.
Svjestan sam da unutra ima razlika, nisam dobro pročital da on hoće od svojeg 542 motora napraviti 49, ja sam se vodil time da na svoj traktor hoće staviti komplet 49 motor gdje je onda jedina vidna razlika u glavi gore, a ovak motor paše na šaraf. Ispravi me ako sam u krivu.Klipnjače nisu isto dugačke..... puno je jos kojekakvih razlika osim same glave.
Bio je motor prije ovoga buboljanja dobar ali nesmijem ga terati više od 1700 okretaja u min,jer preko toga kao što kažem baca žesce ulje kroz semering prednji.pa da li buš danas našo bolje dijelove od onih koji su več u tvom motoru ja neznam. dali je motor do tog kvara dizni bio dobar?