ŠANANA
Dobro znana faca
- Tu od
- 23 Sij 2008
- Poruka
- 12,734
9.5 je biciklin guma,za drugo ništa pametno..
Za kultivaciju guma može bit bilo kakva da ide između redova..
Kod špricanja isto tako,ako se radi o žitaricama ni sa 14 gumom nije neki problem,pogotovo na traktoru koji naprijed nema prednji pogon..
Previše se brineš oko tih guma na 565,troši pare na nekaj drugo,a ne na uske gume..
Okretanje Marko, okretanje, da imam sve pravilne i velike parcele sa putevima na obadve strane nebi se zamaral sa uskim kotačima.
Koliko se samo gazi na uvratinama kukuruza, a 9.5 guma gazi manje od 14.9, odnosno 12.4 gazi manje od 14.9 na okretanju.
A i lakše je voziti dok imaš fore 10-20 cm lijevo desno između redove nego dok si na knap da nesmeš 5 cm skrenuti več gaziš.
Pa tu dodamo prskanje žita, prihranu žita, bolje da uska guam gazi jedan red žita nego da gazi 3 ili 4 reda.
Meni to smeta, strašno mi smeta dok na okretanju pogledam iza sebe i vidim koliko je kukuruza pogaženo, čemu se trudim sijati uvratine da izgledaju lijepo i da bude kukuruz gore isti ko ina cjeloj parceli ako budem pola uvratine pogazil s širokim kotačima.
Zato ne vidim smisla ovakvoj raspravi, kupi se jednom uski set za 4-5 hiljada kuna i voziš, ne razmišljaš.
565 je širok 190 ako me sječanje dobro služi, prskal sam s njim više puta ali znam da je na knap, nema skretanja ili si odmah na redu i gaziš ga. Dok recimo sa Zetorom 4320 nema tih problema, dosta je uži u tragu od 565 pa bez problema može i sa 16.9 gumom prskati i kultivirati, ali sve je to na knap i na okretanju se jako puno gazi.294 je iza imao 16.9 gume i spricao je kukuruz s redovima na 72-73cm. Veci problem je bila sirina od 195cm i tu je bilo malo naknap.
Neznam koliko je 565 sirok, no sa 14.9 gumama se kroz kukuruz vozis kako hoces..