Sam si sebi dal odgovor.Orginalni je bio 33A.
Trebao bi i info do koje jačine ići jer praporuka je da bi akumulator trajao što duže da ga se puni s strujom koja iznosi oko 10% njegovog max Kapaciteta C (npr 100Ah kapacitet, struja punjenja bi trebala biti 100 x 10% = 10A).
Ako svjetliš po ko Božična jelka (ko ove seljačine koje se kod mene voze gore dole s svim mogučim radnim lampama i rotirkama i po danu i po noči)
Iskra 33A sa zastave odrađuje vrhunski posao. NJega koristim na 533 Deluxe.Znači moram uzeti onad neki koji paše na nosač na motoru...Mislim sam da zna netko odmah koji je to tip alternatora i slično i da li ih ima takvih Bosch ili Iskra koji pašu na nosač omah is kojeg stroja.
E sad ista tema drugi par rukava...današnji alternatori su "jači" 50A pa i više do 80-100..
Orginalni je bio 33A.
Trebao bi i info do koje jačine ići jer praporuka je da bi akumulator trajao što duže da ga se puni s strujom koja iznosi oko 10% njegovog max Kapaciteta C (npr 100Ah kapacitet, struja punjenja bi trebala biti 100 x 10% = 10A).
Jeste pazili i na to il vam to nije bitno?
Poznato je da su noviji akumulatori zatvoreni , pa čak i kod onih otovrenih s čepovima na čelijama , pri večoj struji od 10% C-akumulatora dolazi do prokuhavanja, odnosno do hlapljenja vode iz čelija akumulatora pa se akomulator zagrijava više nego što smije i time razara svoje dialektrike (izolatorske slojeve) pa čak i probija čelija.
DA bit će da je tako najlakše.Najjednostavnije rješenje da tokar napravi novu redukciju od mesinga prema uzorku stare i novom termometru.
Da slažem se.Iskra 33A sa zastave odrađuje vrhunski posao. NJega koristim na 533 Deluxe.
Po pitanju punjenja, da je preoporuka za 10% ali kosntantnog punjnja. Npr, kod mene ga krene puniti sa 15A nakon paljenja, ali to traje cca 10min i onda praktički padne na 0, tako da se ja ne bi opterećivao sa time. Ono na što treba obratiti pozornost da alternator zavodvolji sve potrošaće, tj. da može dati dovoljnu struju.
Jesi popravio stroj?