bhorv
Dobro znana faca
- Tu od
- 26 Ruj 2008
- Poruka
- 2,661
Nikaj od leženja neće biti..ako ventilator nije radio onda je unutra trebala biti druga temperatura a ne 37-38, kalimero bez ventilatora pokazuje temperaturu 40,05 ali zavisi gdje je postavljena sonda termostata, kod njega je na 2-3 cm iznad jaja tak da je u sredini jajeta oko 37-38, a kad radi ventilator onda je svugdje ista temperatura. kod nestanka temperature trebaš zatvoriti sve otvore ako imaš na ink.Ma jaja su sada već skroz crna iznutra, ona koja nisu bila sam izdvojila, prskam ih 3-4 puta dnevno još od prije leženja pilića, dakle kojih 2 tj sada.
Ink je neki bezimeni čini mi se, to sam mijenjala akvarij za ink.. Još me je čovjek bio pošteno zeznuo jer nije radio kako treba pa sam prvih 100 jaja morala baciti zato što mi je 3 dan ink digao temp odjednom na 70 C ( računam štetu na 500 kn jer jaja mi nisu bila ispod te cijene + poštarina) , tata mi ima iskustva sa inkubatorima i promjenio mi je elektroniku kompletno i sada radi kako treba, jedino se od ventilatora adapter potrgao pa vent ne radi ( može li to smetati, to je ventilator od kompa? ). Definitivno moram dodati nešto izolacije jer je tu sitodur ( mislim da se tako zove), ali je jako tanak i tanka šterploća pa da dodam možda još kojih 1-2 cm stiropora ili čega iznutra da bolje izolira kod nestanka temp. Inače su unutra 4 žarulje od 100 W. Za vlagu nema termometra ali imam dvije velike tacne na podu ispod mreže + dvije manje na stranici inkubatora.
Odi na ovu stranicu tu imaš jako dobrih savjeta i razmjena iskustva. http://svijet-ljubimaca.com/forum/viewtopic.php?t=28877&postdays=0&postorder=asc&start=375