Gazda.Joza
Aktivni član
- Tu od
- 1 Velj 2023
- Poruka
- 157
Da nažalost kasnije uveće sam snimao jel sam dorađivao neke stvari na traktoru…Lemeši idu sutra kod Kovača i u ponedeljak izvlačenje gnoja i oranje
Širina zahvata se štela tako da pomičeš plug na osovini...na ručki da ne mota volan...i tako par puta dok ne dobiješ "idealno"..Ekipa, u pitanju je olt posavac, jednobrazni, 16 cola...siril sam brazdu na osovini...sad moram rucku pomaknuti na 3. zub od naprijed...reze preko 40cm...ali mrvicu mi jos vuce volan...ako stavim na 2.zub onda mi reze preko 45cm...to mi je malo previše jer se bojim da ostane ispod dio koji ne uspije orati...nije mi se dalo jučer po mraku igrati, ali dal sam mozda malo previse rasiril na osovini?
Na 3.zubu ti reže 40, a ne preko....nisi uračunal odmak crtala od početka lemeša, a na slikama vidim da imaš tih par cm.Ekipa, u pitanju je olt posavac, jednobrazni, 16 cola...siril sam brazdu na osovini...sad moram rucku pomaknuti na 3. zub od naprijed...reze preko 40cm...ali mrvicu mi jos vuce volan...ako stavim na 2.zub onda mi reze preko 45cm...to mi je malo previše jer se bojim da ostane ispod dio koji ne uspije orati...nije mi se dalo jučer po mraku igrati, ali dal sam mozda malo previse rasiril na osovini?
Ovo je rješenje tvojeg problema, koje sam napravil na našem (tadašnjem) plugu:Nebuš nikaj dobil s tim.
Produži ušice na plugu gdje ide gornji bolcn za 2x50mm, pa onda zakvači treću točku više za rupu ili dvije.
Da, ali će mi se još produžiti top ling, pa će dizati još niže ( dozlovce će se vući zadnja brazda po zemlji ).Nebuš nikaj dobil s tim.
Produži ušice na plugu gdje ide gornji bolcn za 2x50mm, pa onda zakvači treću točku više za rupu ili dvije.