• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve motorne pile preporučujete.....???

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
I opet, po meni nije ništa krivo rekao. Jel bespotrebno? Je. Jel štetno? Nije. Koje mu je ulje preporučio, i opet, jesi mu rekao za ambalažu u kojoj drži mješavinu? TO je jako bitno. Ovo ostalo su priče. :ppozdrav:

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
161
"Razrađivanje" u leru u stvari i je "štetno"..
Lezaj kvacila je slabo podmazan pa se bezveze trosi i radilica
Uvlaci malo zraka pa se sitne strugotine lose izbacuju i bespotrebno habaju motora, samim tim uvlaci i "malo" mjesavine pa se dogada i caklenje cilindra, pa karike neispravno nasjedaju...itd.
Nepotpuno izgaranje - čađenje motora bespotrebno, detonacija se ne dogada svaki takt pa nabija radilicu naprijed-nazad
Vecina elektronike ima fiksno paljenje iskre prije GMT koje je predviđeno za određen broj obrtaja (radni), dok se smjesa potpuno detonira klip vec dode do GMT, a u leru ne.. pa i to nabija radilicu.

EDIT: kao i ono dodavanje i otpustanje gasa kod trimera, misle da cuvaju motor i manje trose goriva a u stvari kidaju karburator, kvacilo, zupcanike, cilindar, radilicu..

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Zanimljivo ti napisa svega. To je vjerovatno tvoje mišljenje i to je ok, u praksi to nije tako.
Nova pila bi trebala imati podešene sve parametre tako da nema nikakve štete ni u leru ni u punom gasu. A ono oko količine zraka koliko pila uvlači i koliko se podmazuje tada pa to možeš da nagađaš.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Cijela drama oko razrađivanje je vezana uz radilicu a ne colindar..i to s kliznim ležajevima..i to za "one " tebnologije ljevanja i obrade.

Danas je to bez potrebe..

Turiranje je jedan drugi problem..svi to radimo ,sam svevišnji zna zašto.

Toliko je pod kožom da i baterijski alat turira.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Da trgovci vele upalite pilu i denite ju u mešalicu da se vrti pol vure, i sve slegne i posložili nutra sedne na mesto ekipa bi i mešalicu morala kupit. Jer slušaju trgovce.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Pa kaj mi treba garancija? Čekal sam da isteke da sam siguran da mogu snjom onda kaj hoću i da nema kvarova, a kad imaš garanciju onda samo čekaš ak bu kaj stalo ili se bu nekaj dogodilo🙂
Ovak si siguran da nema greške, da je bila neka bila bi u garanciji. 👍

A ovo je dokaz da ima ljudi kaj sve znaju sa pilom, o mešavini i tak😳Melem za oči. 🙂Struka je struka.

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
"Razrađivanje" u leru u stvari i je "štetno"..
Lezaj kvacila je slabo podmazan pa se bezveze trosi i radilica
Uvlaci malo zraka pa se sitne strugotine lose izbacuju i bespotrebno habaju motora, samim tim uvlaci i "malo" mjesavine pa se dogada i caklenje cilindra, pa karike neispravno nasjedaju...itd.
Nepotpuno izgaranje - čađenje motora bespotrebno, detonacija se ne dogada svaki takt pa nabija radilicu naprijed-nazad
Vecina elektronike ima fiksno paljenje iskre prije GMT koje je predviđeno za određen broj obrtaja (radni), dok se smjesa potpuno detonira klip vec dode do GMT, a u leru ne.. pa i to nabija radilicu.

EDIT: kao i ono dodavanje i otpustanje gasa kod trimera, misle da cuvaju motor i manje trose goriva a u stvari kidaju karburator, kvacilo, zupcanike, cilindar, radilicu..
Svaka čast sve je to točno. Općenito rad bilo kojem motoru na leru, a pogotovo dvotaknom nije neka sreća ne kužim ekipu koja na leru razrađuje strojeve. Ja sam prije dva tjedna prvi put upalil ms400c i prvi rezervar sam pilil granje drugi debelo ali ne puni gas i to je to dalje vatra. Ova turiranja to pak nemogu nikako shvatiti zašto se to radi i u čemu je fora valjda ljudima odgovara da im strojevi kraće traju.

Najnoviji postovi

Na vrh