• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve motorne pile preporučujete.....???

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
755
I opet, po meni nije ništa krivo rekao. Jel bespotrebno? Je. Jel štetno? Nije. Koje mu je ulje preporučio, i opet, jesi mu rekao za ambalažu u kojoj drži mješavinu? TO je jako bitno. Ovo ostalo su priče. :ppozdrav:

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
200
"Razrađivanje" u leru u stvari i je "štetno"..
Lezaj kvacila je slabo podmazan pa se bezveze trosi i radilica
Uvlaci malo zraka pa se sitne strugotine lose izbacuju i bespotrebno habaju motora, samim tim uvlaci i "malo" mjesavine pa se dogada i caklenje cilindra, pa karike neispravno nasjedaju...itd.
Nepotpuno izgaranje - čađenje motora bespotrebno, detonacija se ne dogada svaki takt pa nabija radilicu naprijed-nazad
Vecina elektronike ima fiksno paljenje iskre prije GMT koje je predviđeno za određen broj obrtaja (radni), dok se smjesa potpuno detonira klip vec dode do GMT, a u leru ne.. pa i to nabija radilicu.

EDIT: kao i ono dodavanje i otpustanje gasa kod trimera, misle da cuvaju motor i manje trose goriva a u stvari kidaju karburator, kvacilo, zupcanike, cilindar, radilicu..

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,059
Zanimljivo ti napisa svega. To je vjerovatno tvoje mišljenje i to je ok, u praksi to nije tako.
Nova pila bi trebala imati podešene sve parametre tako da nema nikakve štete ni u leru ni u punom gasu. A ono oko količine zraka koliko pila uvlači i koliko se podmazuje tada pa to možeš da nagađaš.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Cijela drama oko razrađivanje je vezana uz radilicu a ne colindar..i to s kliznim ležajevima..i to za "one " tebnologije ljevanja i obrade.

Danas je to bez potrebe..

Turiranje je jedan drugi problem..svi to radimo ,sam svevišnji zna zašto.

Toliko je pod kožom da i baterijski alat turira.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Da trgovci vele upalite pilu i denite ju u mešalicu da se vrti pol vure, i sve slegne i posložili nutra sedne na mesto ekipa bi i mešalicu morala kupit. Jer slušaju trgovce.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Pa kaj mi treba garancija? Čekal sam da isteke da sam siguran da mogu snjom onda kaj hoću i da nema kvarova, a kad imaš garanciju onda samo čekaš ak bu kaj stalo ili se bu nekaj dogodilo🙂
Ovak si siguran da nema greške, da je bila neka bila bi u garanciji. 👍

A ovo je dokaz da ima ljudi kaj sve znaju sa pilom, o mešavini i tak😳Melem za oči. 🙂Struka je struka.

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
544
"Razrađivanje" u leru u stvari i je "štetno"..
Lezaj kvacila je slabo podmazan pa se bezveze trosi i radilica
Uvlaci malo zraka pa se sitne strugotine lose izbacuju i bespotrebno habaju motora, samim tim uvlaci i "malo" mjesavine pa se dogada i caklenje cilindra, pa karike neispravno nasjedaju...itd.
Nepotpuno izgaranje - čađenje motora bespotrebno, detonacija se ne dogada svaki takt pa nabija radilicu naprijed-nazad
Vecina elektronike ima fiksno paljenje iskre prije GMT koje je predviđeno za određen broj obrtaja (radni), dok se smjesa potpuno detonira klip vec dode do GMT, a u leru ne.. pa i to nabija radilicu.

EDIT: kao i ono dodavanje i otpustanje gasa kod trimera, misle da cuvaju motor i manje trose goriva a u stvari kidaju karburator, kvacilo, zupcanike, cilindar, radilicu..
Svaka čast sve je to točno. Općenito rad bilo kojem motoru na leru, a pogotovo dvotaknom nije neka sreća ne kužim ekipu koja na leru razrađuje strojeve. Ja sam prije dva tjedna prvi put upalil ms400c i prvi rezervar sam pilil granje drugi debelo ali ne puni gas i to je to dalje vatra. Ova turiranja to pak nemogu nikako shvatiti zašto se to radi i u čemu je fora valjda ljudima odgovara da im strojevi kraće traju.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Dok je bilo 3310 mnogi su glavom razmišljali....mene toga nije sramota, kak ni ključa 13
Je niš bez ključa 13,al mi neki smo ipak malo prešli napred ispred nokie 3310.
Ne sremim se toga, žal mi neki ljudi kaj nećeju progledati na svoje oči.

Najnoviji postovi

Na vrh