• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve motorne pile preporučujete.....???

Green23

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2020
Poruka
175
Problem kod više manje svih usporedbi je što je teško pronaći strojeve baš istih karakteristika pa reći okej, ovaj je definitivno bolji.
 

matru

Član
Tu od
9 Pro 2015
Poruka
73
Ostala mi od pokojnog oca pila Stihl 056 mislim electronic. Kupljena je negdje 82-83. godine i jako je malo radila. Zadnjih 5-6 godina nije opće paljena i vjerojatno će trebati promijeniti bar membrane prije paljenja. Htio bih ju ponovo staviti u funkciju ali mislim da sam negdje čuo ili pročitao da za nju više nema dijelova. Ima li netko ovdje kakvih informacija o tome.
Pila pred nekih 2 mjeseca stigla sa servisa. Upaljena od prve (račun bio nekih 300 kn i imam ga). Obzirom da mi od tada opet stoji a realno je i ne trebam možda bih ju prodao. Na njoj je original mač i lanac a još ima jedan rezervni lanac. Koja bi bila neka realna cijena za to?
 

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,587
Samo da se podsjetim sto kaze struka. Novu pilu laufat na striku ili odma snjom na vatreno krstenje?
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,017
Mišljenja su različita oko toga, a rasprava bi mogla biti vatrena 🤭
Da je moja, ja bi ju malo razradil
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,714
Pogledaj kaj piše u uputama...

O razradi: ista preporuka kao i za bilo koji novi motor. Nemoj z njom odmah rušiti (nekaj debelo), tak da treba konstantno puni gas, već piliti grane i sl., da gas može varirati. Koristiti tak cca 2...3 spremnika, a onda dalje ko da nije tvoja.
Ali i ak ju stisneš odmah, skratil joj budeš životni vijek (možda) za sat-dva ;)
 

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,602
Meni je rečeno kad sam kupio 550xp, odmah full opterećenje, 576xp trebalo je 10tak minuta u leru, taj prvi rezervar lagano opterećenje a dalje normalno, sa ostalima samo prvi rezervar lagano, kako je i @ZJ Rekao a dalje full. Tak sam radio sa svima i nikakvih problema do sada. Ok, sve su jos relativno nove ali ipak..
 

MadFarmBoy

Aktivni član
Tu od
2 Svi 2020
Poruka
204
Možeš ju slobodno odmah upregnuti u drvo. Ja sam svoju prvi dan zafitiljio u bukvu promjera cca 30 cm. i samo full gas. Piljevina je frcala na sve strane i zapitao se pa kaj sam si to kupil :) Imam osjećaj da sad još bolje radi nego prvog dana.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,017
Imam osjećaj da sad još bolje radi nego prvog dana.
Znači da se malo ipak razradila ;)
Kak sam rekel, ko kak voli, ja bi ju ipak malo u lakše poslove pustil prije nego bi ju upregnul.
Nisam za razrađivanje na leru, ali ni za ful gas.
I čovek ako ga naglo upregneš klone, kad se pomalo ufurava more bolje i dulje raditi
 

Green23

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2020
Poruka
175
"razrađivanje" motorke u leru i sa jačim mješavinama ne preporučuje baš ni jedan ozbiljan proizvođač motornih pila. Samo one kineske drlje traže duplu mješavinu ali stalno, ne za razradu.
Pila se upali, dodajemo lagano gas dok se ne zagrije i to je to, može u debelo drvo.
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,293
Danas mi sused kupil novu pilu ms 180,i zove me da dojdem pogledat.
Reko ajde bum došel, i sad on baš dela mešavinu, pitam ga kolko posto slažeš, rekel mu u dućanu 4% prvih 5litri.Prvi rezervar na leru razdradit.
Pa jel to normalno kaj trgovci delaju ljudima?
 

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
728
Normalno je. Nije trgovac ništa loše rekao. Koje ulje mu je dao? Čak i kod "razrade" je bolje mineralno, više trenja. To što je tehnološki proces bolji, bolja obrada, to ne znači da razrade i prilagodbe mehaničkih sklopova nema.:ppozdrav: Također si mu ti rekao da ne radi mješavinu u bocama od soka i pive, nego samo u posudama koje su bile i koje imaju namjenu skladištenja naftnih derivata.
 

Najnoviji postovi

Na vrh