• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve motorne pile preporučujete.....???

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,719
Svaka pila može biti loša i dobra istovremeno, ovisno što očekuješ i kako ju koristiš, imao sam ms170 i obzirom na cijenu i očekivanja pokazala mi se puno boljom nego što sam mislio. Treba uzeti u obzir da to nisu kirijaške pile i da sa njom ne možeš raditi na tisuće metara/kubika drva, ne može se usporediti sa ms260/261 to je normalno ali može sasvim pristojno poslužiti svrsi.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,601
Imam ms170 5-6 godina i od tad stalno radi, koje drvo, par paleta izreze, u sumu par puta godisnje, u traktoru je skoro stalno, nikad ni jedan problem. 20240928_125310.jpg
Po istrosenosti vodilica se vidi koja najvise radi

Posljednje uređivanje:

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
163
ms170 je loša jer je za rezanje božićnih drvceta, i još ponešto... a koristi se za rezanje bukve 50cm promjera (provjereno vlastitim očima)

na 440 ležajevi radilice leže na plastici (karteru) 🥴

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,507
Imam i ms170 i 661, zna se koja je za što i točka. Na drvima primjerenim za nju odradila je u ovih par godina dosta i za sad nemam prigovora. Znam i još za tri čovjeka koji ju imaju, isto bez greške kod njih.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
927
ova sa starterom (kako sam i pretpostavio) teža od 592xp, jbt led 7,76 kila, :oops:

Edit; ne znam za što joj treba ali možda stihl ms162, čujem da ih se masu prodaje a da reklamacija za sada nema Motorna pila STIHL MS 162 - Trgovina i usluge Blažević
Da, dosta je to teško, ali opet, Parkside računa masu s mačem i lancem dok Stihl uvijek golo. Kad se doda anlaser i aku, to je tu negdje. Možda ipak kresnem susjedu...

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,719
ma jasno, anlaser i aku su dodatna težina, samo sam naveo usporedbu pošto profesionalni šumari često kukaju kako im je 592 preteška

Možda ipak kresnem susjedu...
Mislim da ti je to najbolje rješenje

Na vrh