• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve motorne pile preporučujete.....???

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,721
Svaka pila može biti loša i dobra istovremeno, ovisno što očekuješ i kako ju koristiš, imao sam ms170 i obzirom na cijenu i očekivanja pokazala mi se puno boljom nego što sam mislio. Treba uzeti u obzir da to nisu kirijaške pile i da sa njom ne možeš raditi na tisuće metara/kubika drva, ne može se usporediti sa ms260/261 to je normalno ali može sasvim pristojno poslužiti svrsi.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,601
Imam ms170 5-6 godina i od tad stalno radi, koje drvo, par paleta izreze, u sumu par puta godisnje, u traktoru je skoro stalno, nikad ni jedan problem. 20240928_125310.jpg
Po istrosenosti vodilica se vidi koja najvise radi

Posljednje uređivanje:

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
163
ms170 je loša jer je za rezanje božićnih drvceta, i još ponešto... a koristi se za rezanje bukve 50cm promjera (provjereno vlastitim očima)

na 440 ležajevi radilice leže na plastici (karteru) 🥴

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,507
Imam i ms170 i 661, zna se koja je za što i točka. Na drvima primjerenim za nju odradila je u ovih par godina dosta i za sad nemam prigovora. Znam i još za tri čovjeka koji ju imaju, isto bez greške kod njih.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
929
ova sa starterom (kako sam i pretpostavio) teža od 592xp, jbt led 7,76 kila, :oops:

Edit; ne znam za što joj treba ali možda stihl ms162, čujem da ih se masu prodaje a da reklamacija za sada nema Motorna pila STIHL MS 162 - Trgovina i usluge Blažević
Da, dosta je to teško, ali opet, Parkside računa masu s mačem i lancem dok Stihl uvijek golo. Kad se doda anlaser i aku, to je tu negdje. Možda ipak kresnem susjedu...

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Trebam preporuku motorke s anlaserom ili neke koja se stvarno lagano može kresnuti. Susjedi treba...
Dobra bi bila pila na struju kojoj treba samo kabel potezati i potom kad je kabel postavljen onda samo prekidač i pila pili samo tako. Nema buke kao sa motornom pilom, nema zadimljenosti od peviše dvotaktola u mišeli. Samo treba paziti da ne prepili kabel umijesto drva. 😵‍💫 Ako je susjeda u pitanju (pod predpostavkom) da neće ići obarati neke gromade u šumu i bi pilu koristila za piljenje drva doma u korti. Ili još i bolje neka na baterije. Ako je to bila poanta pitanja?🤔

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
590
ma jasno, anlaser i aku su dodatna težina, samo sam naveo usporedbu pošto profesionalni šumari često kukaju kako im je 592 preteška

Mislim da ti je to najbolje rješenje
Kažu da im je preteška, a ne računaju njezinu snagu....
Pa i moja h 575 xp je teška, ali uz njezinu snagu i brzinu lanca ima znatno veći učinak u radu.....u odnosu na slabije i lakše motorke.
Takve jače i teže su i namjenjene za teži rad, deblja drva na kojima do izražaja dolazi njihova snaga a time i njihov učinak.....A i prave drvosjeće i šumari i nisu baš neki leptirići od ljudi, pa da im je sve teško......Te motorkice su teške prosječnim čovcima koji godišnje rade motorkom 2-3 dana, nit imaju kondicije, niti imaju šlifa za taj posao.
Čudni su mi ljudi koji s ms170 idu rušat klade od metra debljine i još se čude ko Mara k..... k...u, kako im motorka nejde, a došli su s tupim lancem i 20 godina neservisiranom motorkom u drva. Jebajiga

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,721
u tome i jest fora, što kukaju ljudi sa 120 kila mišića i cca 35 godina starosti...i sjekači po profesiji...a ja sa 80 kila i skoro 50 godina unazad godinu dana radim skoro isključivo sa 592, budući mi 572 rijetko kada dospije u ruke.

ovo zadnje, takvi i jesu najveći pljuvači kako pila ne valja, bilo koja

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
929
Ma situacija je komplicirana... Nešto stariji ljudi su u pitanju. Susjed je inače sve sam radio, ima gro šume, svakakve motorke, traktore i baš je majstor za sve. Dogodila se nesreća, ostao je bez desne šake, dosta poslova je prešlo na ženu, ali on se svejedno ne da i svejedno puno toga i dalje radi, čak i dalje pili, ali nedavno se pojavio novi problem. Kako je lijeva ruka preuzela puno poslova, popucale su mu tetive i bilo kakvi trzaji i veći teret počinju predstavljati problem. Zato i sebi i ženi traži motorku koju može lako kresnuti. Osobno bih im rado pomogao, ali nemam nikakavog iskustva u šumi (rušenja stabala od 3-4 m po dvorištu ne računam). Nisam pametan što napraviti...

u tome i jest fora, što kukaju ljudi sa 120 kila mišića i cca 35 godina starosti...i sjekači po profesiji...a ja sa 80 kila i skoro 50 godina unazad godinu dana radim skoro isključivo sa 592, budući mi 572 rijetko kada dospije u ruke.

ovo zadnje, takvi i jesu najveći pljuvači kako pila ne valja, bilo koja
Da, od takvog susjeda malo dalje sam posljednji puta kupio drva. 60-ak godina, nema preko 70 kila, a redovno ide u drva s nekom mrcinom od motorke. :D

Lumberđek

Novi član
Tu od
4 Velj 2024
Poruka
9
Nema bolje 50ccm³ od 261 samo obavezno M-tronic, 45cm vodilica light 04, .325 lanac i max promjer stabla 50-55cm. Za sve preko toga 362.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,721
Da, to jest zeznuta situacija...ove sa anlasserom su dosta teške, akumulatorske su skupe...električna ne pomaže...ne znam što bih rekao.

Radio je samnom ovog ljeta lik duplo jači od mene, koliko debeli metricu ja cijepam na pola on baci kao igračku...međutim on baci 10-12 metrica i mora stati da odmori, ja za to vrijeme natovarim 30 metrica, znači nije sve u snazi, treba malo kondicije i malo više tehnike.

Mišljenje o ms261
Super dobra pila, iako ja osobno, ZA SEBE bih birao husq 550xp u toj klasi, niti sa ms 261 nećeš pogriješiti

Najnoviji postovi

Na vrh