Muha,
kaj bi dobil s tim da lažem i kome bi lagal. Nebi dobil niš, a lagal bi samo sebi. Uvijek više volim istinu od laži, kak god bolna bila. S tremorom nemreš dobro nekaj zašvasati. Kad je nekaj nezahtjevno, u to se upustim. Npr. preselil sam zadnji valjak na malčeru za 20 cm više otraga i to se pokazalo dobro. Jednu prikolicu sam napravil sve kompletno, ali to je bilo prije 35 godina. Ovu novu sam proračunal, nacrtal i dal po crtežima napraviti. Kaj je najvažnije, zadovoljan sam. I ovaj stol za kalač bum sam napravil. Dok to ne realiziram, koristim panj, ali bum ga ubuduće zgurtal za stup kaj nebu bežal od stupa.
Jocc i ZJ, hvala na informacijama.
Nije mi poznato kaj drži ručku u gornjem položaju. Ako graničnik djeluje na ručku, znači da onaj štift koji viri s donje strane iz razvodnika, svojim pomicanjem prema gore, pritisne ručku prema dolje ili oslobodi neki osigurač pa se ručka vrati u srednji položaj pod djelovanjem opruge.
Ako netko ima izvedeno ograničenje hoda prema dolje, lijepo prosim sliku. Uvijek je lakše kad imaš od nečega početi. Za sad razmišljam o par opcija:
- već spomenuta klackalica koja bi djelovala na ručku,
- sajla provedena ili lančić preko kotačića s utorom iznad ručke,
- sajla u bužiru provedena iznad ručke.