abrkili kaže:
dečki nije istina,na pitanje da li mogu ostvariti kapitalna kao OPG koje nije u sustavu PDV-a,odgovor je uslijedio:
Zakonom o državnoj potpori u poljoprivredi i ribarstvu propisano je člankom 12. da od 1. siječnja 2010. godine sva seljačka gospodarstva ili obiteljska poljoprivredna gospodarstva obvezna su pri podnošenju zahtjeva za poticaje dokazati da su upisani u Registar obveznika poreza na dohodak pri Poreznoj upravi prema propisima o porezu na dohodak i da su time po osnovi obavljanja djelatnosti poljoprivrede postali obveznicima poreza na dohodak. Dakle do tada možete ostvariti pravo na povrat kapitalnih ulaganja ako niste u sustavu PDV-a.
Morana Begač,ured ministarstva poljoprivrede
ETO,OD MENE SVAKA POHVALA!!!
Sorry, ali dugo se nisam ovako nasmijao
:madmana: :madmana: :madmana: :gitarist: :toimonster: :gitarist:
Ako ti je spomenuta gospodja na tvoje pitanje tako odgovorila lagano bih joj preporucio da, ako vec nema nekih drugih izvora i kolega koji malo bolje kuze tematiku, procita barem ovaj thread
Obrisan neispravan link.
E sad taksativno:
1. Pitao si za sada, a ne sto ce biti u buducnosti
2. Pitao si za PDV, a ona ti odgovara o porezu na dohodak. Kao kad bih ja tebe pitaoa cime se hrane ovce, a ti mi odgovaras da se velike papige iz juzne Amerike mogu gnijezditi u rucno izradjenim kucicama za ptice.
Zakljucak:
I sada i nakon 1.1.2010. ce se
bez ulaska u PDV moci ostvariti kapitalna (ako,naravno, nesto ne promjene u medjuvremenu). Ovo o cemu se govori u odgovoru je porez na
dohodak a ne porez na
dodanu vrijednost. Iz samog naziva ta dva poreza se moze zkljuciti da su to dva
razlicita poreza, koji, u sustini, nemaju veze jedan s drugim
Ja jednostavno ne mogu vjerovati kakve su sve gluposti ljud iz kojekakvih "ureda" (navodnici jer takva orgnizacija ne postoji) u stanju napisati. I jos se potpisati.
Sad mi je jasno sto je znacila jedna recenica jednog mi poznanika da imaju "kadrovskih problema" .... .... To nisu kadrovski problemi, to je raspad sustava....Elementarno nepoznavanje elemntarnih stvari. Da nije prestrasno, bilo bi smjesno.