B
Bobo
Guest
Danas se kod mene mesarilo...
Recept od starog nisam uspio izvuci, samo znam ovo: Stavlje se obaveznih 2% soli, paprike ide po potrebi i onako od oka bibera. Na 50Kg smjese se takodjer u 4dcl mlake vode razmuti 6 velikih zlica secera. Ide i bijelog luka, ali nemam pojma koliko
Polovice su dosle dan prije i stari je to sve rastrencirao i poslagao u podruma na najlone po skrinjama i podu da se ohladi preko noci...
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Nasa "ljuta strojka" u akciji:
Obrisan neispravan link.
A ovo je ono sto ostane iza nje:
Obrisan neispravan link.
Jos malo kasnije smo dosli do ovoga:
Tanke kobasice
Obrisan neispravan link.
"Salame"
Obrisan neispravan link.
Kulini:
Obrisan neispravan link.
Slike punjenja kobasica nemam, jer sam imao ruke zemrljene od punjenja smjese u top, tako da nisam htio mastiti aparat...
Eto, od mene toliko za ovaj put
Recept od starog nisam uspio izvuci, samo znam ovo: Stavlje se obaveznih 2% soli, paprike ide po potrebi i onako od oka bibera. Na 50Kg smjese se takodjer u 4dcl mlake vode razmuti 6 velikih zlica secera. Ide i bijelog luka, ali nemam pojma koliko
Polovice su dosle dan prije i stari je to sve rastrencirao i poslagao u podruma na najlone po skrinjama i podu da se ohladi preko noci...
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Nasa "ljuta strojka" u akciji:
Obrisan neispravan link.
A ovo je ono sto ostane iza nje:
Obrisan neispravan link.
Jos malo kasnije smo dosli do ovoga:
Tanke kobasice
Obrisan neispravan link.
"Salame"
Obrisan neispravan link.
Kulini:
Obrisan neispravan link.
Slike punjenja kobasica nemam, jer sam imao ruke zemrljene od punjenja smjese u top, tako da nisam htio mastiti aparat...
Eto, od mene toliko za ovaj put