Mokri pac se kod mene radi na način kak je opisano u nastavku.
U hladnu vodu se stavi domaći jabučni ili vinski ocat (otprilike 12:1, ovisno o jačini octa) i dodaju začini: slatka i ljuta paprika, mljeveni crni biber, i stisnuti (zgnječeni) češnjak. Komad mesa se namoči u pacu i posoli. Paziti prema veličini komada koliko se soli, jer ak se dene preveč soli na komad, poslije je preslan, a ako je premalo postoji opasnost od kvarenja. Prvo se sole veći komadi s kožom, zatim manji komadi kožom, a iza njih veći bez kože. Konačno dolaze manji komadi, komadi koji se žele peći i zalijati mašću u banjice i na kraju rebrica.
Meso se slaže u posudu tak da ima čim manje praznina. Kad se sve složi u posudu se pažljivo polako sa strane ulije pac u kojem smo namakali komade. Obično to nije dosta pa se dolije ghladne vode toliko da je kompletno meso potopljeno u vodi. Rebrica se hoće dignuti, plivati na vodi pa se trebaju nečim pritisnuti. Praktično se pokazalo staviti na meso boce pune vode kao utege. Ako je zima normalna i temperature niske do vađenja mesa (3-4 tjedna) nema nikakve brige, osim mesa za u banjice (vadi se nakon tjedan dana) a ako zatopli, boce s vodom se mogu zamijeniti bocama s ledom i mijenjati po potrebi.
Opisal sam kak se dela kod mene. Možda netko drugi ima kbalitetniji postupak, ali ja sam opisanim načinom zadovoljan.