Re: Kuničarstvo
u hrvatskoj ti se smije tetovirat najvise 6 kunića i dalje sve ko i u njemockoj i da tetoviraju se kunići bilo kojeg uzrasta ali je najbolje od 1 mjesec je totovirat
Jedno pitanje!
Nisam nikada još tetovirao kuniće u RH, pa me zanima da li i kod nas postoje određene odredbe i pravila što se tiče vremena,tj.starosti kunića do kad se smiju tetovirati i tome slično? Znam za njemačku i njena pravila koja se meni osobno jako sviđaju jer štite budućeg kupca i osiguravaju zlouporabu protiv lažne tetovaže!
Ako mi može netko u kratkim crtama opisati pravila da vidim da li je to bar nekakva sigurnost ili samo lakrdija i igranje!
Nije mi jasno to što antonio kaže da ih može tetovirati pojedinačno i nakon što ih odvoji od majke! To za mene nema nekakve logike i to je onda nemoguće utvrditi istinitost izjave prodavača!!
U dojčlandu ne možeš tetovirati ako do petog dana nisi prijavio leglo, broj mladih, broj tetovaže roditelja te potvrdu vlasništva rasplodnih grla! Od petog do petnaestog dana mora doći ovlašteni član udruge kunića u provjeru istinitosti tvrdnje i izdanja potvrde s kojom vlasnik predaje zahtjev udruzi kojoj pripada te mu dolazi majstor za tetoviranje do maksimalno trećeg tjedna starosti mladih i mora ih sve tetovirati, bez obzira da li su za rasplod ili klanje!!
Kako je to kod nas i da li uopće netko vrši kontrolu?
u hrvatskoj ti se smije tetovirat najvise 6 kunića i dalje sve ko i u njemockoj i da tetoviraju se kunići bilo kojeg uzrasta ali je najbolje od 1 mjesec je totovirat