Pozdrav, nera007!
To ti je čak i preporučljivo raditi najkasnije svake tri-četiri generacije.
Već sam pisao o tome, ali ok! Šarci su ti bipolarni kunići što znači da ćeš u tom slučaju (ako su 100% čistokrvni) imati 50% šaraca (od toga 25% "bjeliša", znači ne pravilnih šara, 25% pravilnih šara), te 50% crnih! U koliko imaš ne paran broj mladih, crni prevladavaju!
I uvijek je poželjno ostavljati rasplodne ženke od takvog križanja, ali samo one sa pravilnim šarama jer ti onda potomci naslijeđuju izrazito crnu pigmentaciju, a upravo to čini šarca šarcem!!
Nera007, nije problem!
Ako je kod tebe bilo 6 šarenih i 2 crna, onda si križala dva šarena!,ili?
To je to, znači u tom slučaju je crnih (tj.jednobojnih ako su npr.plavi,žuti ili havana) 25%!
Meni danas i ova zadnja orijašica uginula, uginula mi na rukama! Baš mi ju žao, doživila srčani udar, a baš i nije prestara!
Sad imam tri zecana i dvije zečice!! Super, u pm.
Renatofil drago mi je što si izabrao hibride.Bilo bi dobro da ih vagneš pa da vidimo prirast po mjesecu.
Dajte još malo slika za nas koji nismo bili i nismo si ništ kupili. Ako može i cijene.
Nera007, nije problem!
Ako je kod tebe bilo 6 šarenih i 2 crna, onda si križala dva šarena!,ili?
To je to, znači u tom slučaju je crnih (tj.jednobojnih ako su npr.plavi,žuti ili havana) 25%!
Meni danas i ova zadnja orijašica uginula, uginula mi na rukama! Baš mi ju žao, doživila srčani udar, a baš i nije prestara!
Sad imam tri zecana i dvije zečice!! Super, u pm.
Sa patkama nemoj nikako i svakako ih odvoji što dalje od njih.A što se tiće koza nemožeš ih pustiti među koze nego napravi viseće gajbe sa punim dnom tako da kozama ne uzimaš površinu poda tj. da mogu ispod gajbi hodati.Možda ima i boljih zamisli.Pozdrav
Imam jedno ozbiljno pitanje...
Koliko je pametno kunicarnik staviti u kozarnik?
Naime, radili smo "stalicu" 5x2m s jednim prostorom za patke i jednim za patuljaste koze. Svaki je dio 2x2, sredinom hodnik sirine metar, s tim da su unutarnji zidovi visine 80cm, dakle nisu odvojeni cijelom visinom.
Zapravo su i vanjski iste visine zidani, gore zatvaramo fosnama. Nebitno.
Uglavnom, ja bih u taj dio gdje su kozice stavila kunicarnik. Koliko je to ok i sto se tice kunica a i koza?
Star je 6mjeseci.Mislio sam ga za rasplod ali izgleda ništ od toga materijala.Ovaj drugi mladi je u srodstvu tj brat od dvije lakše ženke.Treća ženka je stara 5mj. Kolko je bila teška ona tvoja?možda mu je to i njegova krajnja težina,nisi napisao koliko je star,može još malo nabit sa salom,
ak nije "odabrano društvo"iz nekakvog kontroliranog uzgoja,neg s "pijaca" nemoj se čuditi
a po težini starije ženke rekao bih da su sitniji primjerci
sve ispod 4kg po meni i nije za danji uzgoj...
sreča pa se ne zamaram više s prirastom,u moj frižider sitniji,a za prodaju krupniji primjerci
aj molim te ak ti nije problem izvaži je...