Dečki griješite za prednji kardan. Razmislite još jedanput. Prednji kardan možete gledati kao stražnji čija osovina produžena do prednje strane traktora. Reduktori i na zadnjem i na prednjem kardanu imaju po par zupčanika (osim na Zetoru, čiji predni kardan ima međuzupčanik za promjenu smjera).
Prednji i zadnji kardan na većini traktora se vrte suprotno od smjera vrtnje motora, s koje god ih strane gledali (osim na Zetoru). Ako zadnji kardan s frajlauf spojkom paše na prednji kardan, onda je valjda sve jasno.
U vezi priključivanja i pogona ovoga malčera na filmiću, imate pravo, pogriješil sam, Da ga se priključi s na reduktor s prolaznom osovinom, malčer bi se vrtil naopak.
No, zato sam točno rekel Milanu da treba reduktor zaokrenuti za 180° i onda bi se malčer vrtil ispravno (za ovakav način primjene kak je s tim Zetorom). Vjerojatno je to gazda i napravil, jer nema drugog načina. Samo on ima reduktor s prolaznom osovinom, pa me to zbunilo.
Ak ima tak okrenut reduktor, može ga tjerati u rikverc ili ga pogoniti s prednje hidraulike, ali samo na Zetoru. Jedino se njegov prednji kardan vrti u smjeru motora (suprotno od stražnjeg).