danek kaže:tu travu samelje i obična kosilica,daj nekaj tvrđega i debljega probaj
spyder kaže:[youtube:1wz9201z]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/wQb4HgnDYjs&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/wQb4HgnDYjs&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube:1wz9201z]
slažem se sa tobom u potpunosti što se tiče svega osim cijene čekića.ja sam ove godine za svoj TFZ 190 kupio nove čekiće i platio sam 48kn komad,čini mi se da u lateranu košta 89kn i to isti.mislim da i stroj kao što je tvoj može da zadovolji ali tko ima puno malčiranja i tko ide recimo da malčira agaciju bilo bi mu pametnije da si kupi malčer sa čekićima.kada sam ja svoga kupio platio sam ga 19000kn sa kardanom i već sam ga drugu godinu otplatio.do ove godine sam radio usluge sa njim a sada mi se to više ne radi pa odem samo prijateljima.prošlih godina su me ljudi morali i po tjedan dana čekati da im se izmalčira trava jer kod nas više nema stoke,a trave ima ko u priči pa ljudi plate malčiranje i nemaju brige šta će sa tom travom.sada bih svoga možda i prodao pa bi si kupio onaj sa kranom da mogu kositi kanale oko njiva.Bobo kaže:Pa jasna stvar da se helikopter ne moze mjeriti s pravim malcerom, al za novce koje u helikopter trebas uloziti, Decki moji, ja sam SUPER ZADOVOLJAN, al totalno
Malo pokretnih djelova, malo potrosnog materijala ,odrzavanje se svodi na pranje i ostrenje nozeva, te u dogledno vrijeme zamjena istih...
Malcer s Y nozevima radi poslove s kojima se helikopter muci, al za isti radni zahvat 28 nozeva, pa ti njih ostri, pa kad ih treba mjenjati opet lupa po dzepu... Cekici su druga stvar jer ih ide duplo manje, al 100Kn komad dodje ti da se zamislis. koliko samo das u odrzavanje malcera, helikopter ce ti visestruko vratiti, na kraju ga bacis i odes po novi i opet si u plusu.
Imam i ja vuceni malcer s nozevima od kukuruznog beraca, ide sa strane traktora pa ga tjeram u sikaru gdje se ne bih usudio ici helikopterom, jer traktor mora ici ispred. malcer je divlji stroj i samo mlati sve pred sobom.
kako sam i sam rekao, ak se ima mogucnosti, svakako kupiti pravi malcer, jer je to stroj koji je bas namjenjen za sve uvjete rada, dok je helikopter vise kosilica, nego malcer...