Da cijev je debljine stijenke 12,5 mm. Kad se radi za sebe onda ne treba štedjeti..ako sam dobro shvatio, radi se o debljini 12,5 mm, mislim da tehnos nema takve rotore. Današnji malčeri su su optimizirani maksimalno, tako da se štedi i na materijalima.
Vezano za balansiranje, nije najveći problem balansiranje, jer ukoliko je sve ispravno to se odradi. Ono o čemu treba voditi računa je da su rukavci paralelni jer ako to nije riješeno, onda i balansiranje postaje problematično i manje učinkovito.
Određivanje pozicija ušica, pa to i neke tvrtke koje se bave izradom malčera, ne znaju napraviti nego kopiraju rotore, pa nešto skrate, i onda imaju problema...
A autoru, svaka čast na izradi! Nagledao sam se dota toga, i zaisa me fascinira što ljudi sve sami naprave doma, u garaži... SVAKA ČAST
I koliko dodje kad je gotov?Da cijev je debljine stijenke 12,5 mm. Kad se radi za sebe onda ne treba štedjeti..
Raspored ušica je u duploj spirali ko INO. A razmake sam ugrubo raččunal, i onda kredom zacrtaval dok nisam došao do dobrog rasporeda. Onda sam nacrtao ko koordinatnu mrežu na cijevi i na određena sjecišta stavljao ušice.
Tokarenje je odrađeno prije varenja ušica, jer je tako bilo lakše stavit rotor u amerikaner i kroz drepang (provrt 120mm)
Hvala. To mi je prvi takav malčer i zadovoljan sam kako je ispao, evo 3 godine bez greške. Planiram i jedan veći izraditi 😃
Evo ovako nekako je išla izrada, mala radionica, al mogu se napravit velike stvari 😉
Svrha je usitnjavanje ostataka,da bolje istrunu u tlu..u suprotnom sljedeće godine ih plugom vadiš van..posebno BC kukuruzi koji imaju čvrstu stabljiku..Koja je svrha malčiranja iza berača koji ima frezu?
Jedini način na gornjoj polugi nagnut malčer prema nazad..tak da se podigne prednji dio skija..I još ima toga..🚜🚜👌
Nema mi goreg nego kad mi se zna za skiju zakačit.. Kak vi riješavate taj problem? Oblik skije? 🤔
Jedan od načina, al po meni to nije ispravno.. Onda i baca više ostataka prema naprijed i to je nekako neprirodan položaj stroja..Jedini način na gornjoj polugi nagnut malčer prema nazad..tak da se podigne prednji dio skija..
Ovaj dodatak mi se zanimljivo čini. Imaš koju sliku? Il da potražim na googlu?Ili napraviš sa strane kotačić/rezalo kak ima na Tierre malčeru...
Tako je i kod mene na Ino malčeru..vidio sam da ovi Mao Ce Tung lagani malčeri rade kukuruzovinu..s podignutim hidraulikom..tak da uopće nisu na valjku..Kod mene piše u uputama za Tehnos gornji dio skije 3-4 cm od zemlje, znači kad se spusti i podesi na ravnoj podlozi i na valjku se iza vozi.
Ja sam na svojem savinutim flahom štuknul skiju s prednje strane. Bolje je ali pokazalo se da su flahovi prekratki. Trebali bi biti tak veliki da im je vrh možda i 20+ cm iznad tla.I još ima toga..🚜🚜👌
Nema mi goreg nego kad mi se zna za skiju zakačit.. Kak vi riješavate taj problem? Oblik skije? 🤔
Ako čekići nisu dovoljno blizu zemlje, ostane kuruznica polegnuta. Nemam strugač na zadnjem valjku i ako mi se na njega nakupi sloj deblji od 1 cm te se malčer za toliko podigne, osjeti se na kvaliteti malčiranjaTako je i kod mene na Ino malčeru..vidio sam da ovi Mao Ce Tung lagani malčeri rade kukuruzovinu..s podignutim hidraulikom..tak da uopće nisu na valjku..