vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
Vrata na malčeru
Aaa oprosti krivo sam skužil, ovak dosta ostatke zmrvi i meni je ok, plug mi se ne zaguši, a i mogu brze ići kad malčiram.
Nije nije, hvala kaj me ismijavaš... traktor nemam dugo a i to nam je prvi traktor koji imamo a da je duplak, samo sam postavil pitanje da ne zeznem neš, kriva tema al nisam mogel odolit da ti ne odgovorim...Prvi pogon uključen u transportu od njive do njive? Si isprobal? 😉
Nije roto, na bate je.Jel to roto malčer ili...izgleda nekak širok za roto. Ovaj kod nas pušta puno više stabljike, oko metar i nešto, pobira čisto da pokupi klas, ovo ispod ostaje u zraku skoro.
Lako se može odraditi podešavanje valjka. Vjerovatno tad niste razmišljali o tom. Prve moje izrade sam išao na fiksni valjak. A izradio sam ploče koje sam dodavao na osovinu I time spuštao noževe. Sad odrađujem nosač od dva flaha u preklop i samo pomeram preklop.Jel imate valjak iza, možda ide niže nego moj, inače je malčer domaće izrade al po original nacrtima kupljenih. Inače nije bio problem stabljike da se nisu zrezale, al ak se i malo pogazi da je uz zemlju, onda ju ne dotakne, sve mi se čini da valjak drži previsoko cijeli malčer. Jel inače se pomalčaju i štrci oni skroz do zemlje ili kak?
Ti si neki velki gazda kad si tak veliki kombajn dopeljal na zemlju 🤭@Matija_E30 kod mene isel kombajn s 8 rednim hederom 😛😁 al ovo kaj dns malciral je bil vuceni jedan red.. nebre se usporedivat tvoj na bate i roto al za mene i moje potrebe je roto sasvim dovoljan...