[U]a za ispod krošnje bih nešto smislio
[/U]
E to i mene muči ali nikako da smislim. Mislim da Gramip u prototipu ima dodatni disk koji ulazi u red :!:
Hidrauliku za pomak možeš lako jednog dana i sam nadodati ali tih 30 cm mi se čini malo premalo.
Pametno je i staviti tu roto kosilicu na ticalo. Ali cijena je paprena. Bi trebalo nekako smisliti da se vrti na remenje ili nešto slično a pomak putem komprimiranog zraka od traktora...
Prvi put da to vidim , radi ok, samo treba smisliti da radi bez tog hidromotora i pogon na remenje da bude jednostavno za napraviti
Mislim da neko razmišlja o ovome što je već jedan kolega forumaš smislio
Uploaded with ImageShack.us
I sam razmišljam o tome ali bez čovjeka za komandu već zraćni cilindar
to sam ja smišljao ali predugačak mi je
a umjesto zračnog cilindra disk i feder
a za pomicanje u lijevo sajla i ručno pomicanje
neće moći zračni , bolje je ako je ikako moguće hidraulični
Znam da sam več negdje pisal...a da se stavi samo na oprugu i i zažtitni bubanj npr od kotača bicikla, naravno na ležajevima....a za pogon hidraulika jer kod remenice se javlja komponenta sile koje tjera kompletnu ruku u jednu stranu....smatram da za pogon noža ne bi trebala biti neka snaga, s obzirom da je nož otvoren pa bi se mogla isloristiti neka manja pumpa za pogon noža...
i ja sam o gumi negje pisao, al to nije moj izum
mislim da na jednom od onih mojih videa koje sam stavio jedan i ima gumu i točno se vidi ventil za pumpanje
mislim da ovo sa povlačenjem remenice u jednu stranu uopće nije problem ako ga se predvidi
a što se tiće snage pa miostandard freza ima kosilicu slične veličine i pogoni je remenom
Momci moji, obojica me niste shvatili. Pogon remenom, sve pet, ali upravo u tome je mali problem da kod remena imaš reakcijske sile koje je teško predvidjeti, a one te onda zezaju kod određivanja snage opruge za odmicanje....Dakle da ne bude previše pritiskalo na stabiljku ili ne bude dovoljno dobro vračalo...
A kaj se tiče maladica, ako je sve rađeno po PSu, tada uz svaku mladicu treba ići neki kolac. Iz više razloga...