MilanZetor
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Lis 2011
- Poruka
- 6,311
Jbg kod mene ne misle tako. Po njima je ferdzo bolji u svemu, okretniji, dosta teži napred i sl.
Bolje da si kupio pošten plug nego malčer...
Ove strnjake sa slika bi zaorao s visokim plugom bez problema, a kao je niski plug, jedan prolaz tanjuračom i ništa ne ostaje. Ja sam prošle godine kukuružnjak zatanjurao s 24 diska i zaorao ga s niskim okretačem, skoro da nije ništa virilo. I to je bilo u lipnju, za heljdu.
Uzmem malčer jedino ako je trava preko traktora i ako ima puno ambrozije, ona je vrag i ne da se potanjurati kako treba, ali to mi se do sada dogodilo dva puta. Bio sam se napravio pametan pa malčirao i kukuružnjak, ali od toga nema kruva, nikad kraja poslu, a zaore se i ovako i onako. Treba održavati zemlju da ne rastu korovi, raditi zelenu gnojidbu ili neku postrnu kulturu posijati. Malčer ima smisla u voćnjaku ili tamo di si ona drveća izmlatio. Za sve ostalo ne vidim neku svrhu. Misli, super je to što će se bolje raspasti u tlu, ali nikad završit, trošiš i traktor bez potrebe. Ne znam, svako radi kako mu je lakše ili bolje, ali to je moje mišljenje...
Suzio sam izbor glede malčera, uzimam definitvno gramipa gs 180... samo sad... uzeti bez ili sa vrata? u suštini dođe na isto zato šta i ovaj koji ima prihvat naprijed nemože raditi, treba drugačiji prijenos imati.. ak ide nazad, isti su.. nekak sam više sad za ovog s vratima, a opet većina kaže da se jako štopa.. i jbg sad na kraju :