Kapetan_broda_Kupljenec
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2017
- Poruka
- 16,289
Jel bolje da ima taj valjak ili ne?
Imaš dabaki s vratima i nije loš toliko ima ga prijatelj.Pozz
Imam pitanje, kupujem malčer za manje zahtjevne poslove, bar mislim da to spada pod te poslove(trava i kukurozovina),godišnje za oko 10 sati rada. Gledam večinom geo malčere ili panex. Zanimaju me vaša iskustva vezana za te marke jer čujem svašta, jer vidim da geo nema vrata, pa predstavlja to veliki problem kod guste trave ili ne i dali postoji mogučnost da se vrata izrežu?
Što ga niste napravili šireg radnog zahvata da barem prelazi preko vanjske širine kotača barem 5 cm tomica ga s lakoćom pogoni, i prednje kotačiće šire površine gaza...... ovako uski neće raditi problem na suhoj podlozi, ali na mokroj će propada ti.....Čestitke na izradi malčera, da dugo i dobro radi...Reduktor je diferencijal od mercedesa. Nož je ploča opd 4mm, kružnica od 400 mm , a na njoj dodata četiri noža od 400 mm , koji su spojeni na vijak.
Pa naravno da ga treba mijenjati... Lezaj nesmije imati lufta.Je li dobro da ležaj na rotoru malčera ima luft 1 mm cca. ili ga moram mijenjati?
Lijevo desno mora imati malo lufta, a gore dolje ne smije imati..Je li dobro da ležaj na rotoru malčera ima luft 1 mm cca. ili ga moram mijenjati?
Zašto bi trebao imati luft ??. I gdje se taj luft nalazi??. Unutrašnji promjer ležaja ( na osovini) ili vanjski u kućištu, ili luft u ležaju. Nikakva kretanja nesmiju biti, ničega što nije na kuglicama ( kotrljajućim tijelima) , sve ostalo je habanje.Lijevo desno mora imati malo lufta, a gore dolje ne smije imati..