• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,619

@isalopek,​

piše na tvojim podacima da si iz Ogulina. To je sat i frtalj do Horvata po staroj cesti, ili 50 min po ac. Nazovi ih i pitaj imaju li koji takav malčer na lageru te zamoli za termin posjete i razgovor s vlasnikom. Skokni do njih i provjeri jel taj dio jednak kao na tvojem i događa li se isto. Nije to neki trošak, a možda osobni kontakt pomogne.

O

ObrisanŽ28

Guest
Nisu to prvi slučaji od Horvata ali on takve strojeve i prodaje.
Pa je teško od njega nešto očekivati.

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
Sto se tice g. Horvata kaze da su svi takvi koje on ima na lageru isti i da ne smijem malcirati po blatu, kao da sam majmun i da to en znam sam. Pokusao sam objasniti da se isto dogadja i sa suhom travom od 20/25 cm, al nema pomaka. Zamolio sam ga da ako moze poslika ili posnini da li se isto ti novi petljaju kao i moji, medjutim za sad nikakva odgovora.
Kako god, kontaktirao sam i tvornicu pa cu vidjeti sto oni kazu isto na sve. Sad su trazuli da im poslikam plocicu sa stroja pa ocekujem odgovor.

Tom2021

Novi član
Tu od
3 Stu 2021
Poruka
7
Poštovani forumaši,
veliki pozdrav.
zovem se Tomislav, živim i radim u okolici Sl. Broda, planiram posaditi lješnjake ( cca 1-2 hektara max.!)

Pošto imam Zetora 5211( upravo ga restauriram), ima 2700 radnih sati i potreban mi je odgovarajući/najbolji malčer za ovaj traktor, odnosno da je u skladu sa njegovom snagom.
Molim Vas preporuku?
Želim kupiti novi malčer i sa što manje glavobolje.
razmak između redova je 4m, pa Vas molim i preporuku koju radnu širinu malčera da gledam?

puno hvala svima unaprijed.

lp,
Tomislav

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,719
Za tu jačinu traktora predlažem ti širinu od 1,8 m (maks. 2m) sa batima i hidrauličnim pomakom da možeš malčirati što bliže sadnicama kad krošnje narastu. To pretpostavlja da ćeš redovito vršiti malčiranje i ne dopustiti da korov preraste preko glave. Postoji i varijanta sa bočnim diskom, ali to je skuplja varijanta.
Da li si razmislio da li hočeš klasični malčer ili rotacionu kosilicu?

Tom2021

Novi član
Tu od
3 Stu 2021
Poruka
7
Pozdrav lijeskakc, hvala na savjetu. Pošto sam novi u ovome zaista i ne znam što je bočni disk i da li to uopće paše na Zetora....
razmislio sam, a pošto imam na jednoj parceli malo nagiba(u brdu je) onda bih išao na klasični malčer, a i traktor mi stoji bezveze....

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,719
Pogledaj si na youtube-u imaš dosta filmića pa ti bude lakše odlučiti. Inače, dobrodošao na forum.

lovro98

Aktivni član
Tu od
2 Sij 2021
Poruka
124
Pozdrav, ne kuzim se bas u malcere… kak se pokazal mega ing 135 i kak bi se fergic 533 ponasal s njim ak mi moze ko reci… fala

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,719
Pozdrav, ne kuzim se bas u malcere… kak se pokazal mega ing 135 i kak bi se fergic 533 ponasal s njim ak mi moze ko reci… fala
Može terat i širinu 150cm bez problema. Ako ima puno mase brzina niže i ide.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
U kojim situacijama koristite fiksnu,a u kojim užljebljenu rupu gdje se kopča gornja poluga na malčer??

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
@isalopek ima li novosti i rjesenja tvog problema???
Ima...
Cijela saga

Tvornica me nakon nekoliko mailova uputila na distributera u poljskoj za hr, koji je trazio puno slika, videa i svega...
Cak su mi iz tvornice poslali video svog.malcera i meni se cini da je to, slicno

Navodno je to ....tako. Rekli da se dalje obratim prodavacu, ali ne znam iskreno s kojim vise izgovorom

Probat cu ga dignuti na valjku malo vislje, drugo mi ne preostane

Inace, malo sam oprao to sve i pogledao pa evo i slika moga

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Ja imam uvijek u hodajucem,ljepše mi prati teren
I ja sam do sada imao tako,ali sad ču probat u fiksnoj rupi..jer vidim na youtube da večina malčera iznad 2 m.širine ima tako.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Ima...
Cijela saga

Tvornica me nakon nekoliko mailova uputila na distributera u poljskoj za hr, koji je trazio puno slika, videa i svega...
Cak su mi iz tvornice poslali video svog.malcera i meni se cini da je to, slicno

Navodno je to ....tako. Rekli da se dalje obratim prodavacu, ali ne znam iskreno s kojim vise izgovorom

Probat cu ga dignuti na valjku malo vislje, drugo mi ne preostane

Inace, malo sam oprao to sve i pogledao pa evo i slika moga
Štovani kolega..pregledao sam sve Tvoje postove,i video..i zaključio da je malčer napravljen tako kako je.i da nije tvornička greška..jednostavno moraš očistiti vodilice šarafa..i pokušaj tjerat s večim brojem okretaja..zanemari broj koji ti traktor pokazuje..LP

Najnoviji postovi

Na vrh