• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,757
Valjal i utiskival ih nebu valjda niko nikad doma, možda i ima alat u prodaji za po doma, ali sumnjam. Ja bum i dalje prvi, drugi, treči...

Nek mi oprosti onaj gore, ali oni su samo sebi pojeftinili i ubrzali proizvodnju, a šarafe i matice proizvode i prodaju (ko nekad čavle) na kile.
Ovo kaj danas u lokalnim dučanima kupujemo ako uspiješ jednom stegnuti sretan si.

Dok je meni moje zalihe TVIK-a i FVG-a ja sam sretan.
A i nareznice koje imam pašu samo u takve proizvode :ROFLMAO:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,018
Ručni su 1,2,3, strojni ide direkno, strojni su meni bolji pogotovo ak je koji viška na poslu:rolleyes:
Mašinske ureznice se koriste za matrijale predviđene za to, najcešće ti čelici imaju primjesu olova radi izrade finog navoja. Iako su nešto kvalitetnije nemogu one urezivati u tvrdim matrijalima. Kad je potrebno da se uradi navoj u legiranim čelicima sa udjelom elemenata visoke tvrdoće onda to neide lako, nekad i nikako.
Najčešće po lokalnim radionicama ili domaçinstvima se urezuju rupe u nepoznatim matrijalima ili po pobpljšanim čelicima te ručne bolje odradiju. Recimo u prokromu mašinska će se odmah zalomiti, ne zbog ruke vodilje već zbog tvdoće matrijala i otpora na rezanje.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,717
Ide i u prokrom.. Samo treba koristiti odgovarajuću mast.. Wurth cut and cool.. Ili yokisch koju ja već imam doma godinama.
I normalno gvintborer mora bit bez oštećenja i oštar

Najnoviji postovi

Na vrh