• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

Tino

Iskusan lik
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,444
Uključiš si prvi pogon kada radiš po brdima i bez brige si.
Kaj ti misliš da radim bez njega? Ne znači meni pogon niš ak se uprem u kočnicu i on ne staje a sve novo

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,126
Onda definitivno imaš problem, nisam znao da baš toliko slabo koči, jer ako su kočnice dobre, sa prvim pogonom staneš bez većih problema, iz tog razloga sam komentirao, nisam ja sumnjao da radiš bez njega.
Bilo je slično i kod mene na 55-ici, nakon toga nove kočione obloge, bolje kvalitete, novi regulatori, tokarenje doboša, sve sam složio na novo, prilagodio podloške da nije bilo puno lufta, naštelao jednu i drugu da jednako primaju i sad evo već 3 godine koči odlično i nemam nikakvih problema.
Koji sistem kočenja ima TX 75A, da li je isto ko na običnom 7506A?

Posljednje uređivanje:

Tino

Iskusan lik
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,444
Isti je sistem, dva doboša na getribi.
Nisi ti videl po kakvim brdima ja radim 😂

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,126
Radio sam i ja i još uvijek radim po brdima, tako da znam o čemu pričaš jer sam se susretao sa takvim problemima. Uglavnom sretno ti bilo.

djutrisa

Aktivni član
Tu od
18 Lip 2015
Poruka
77
Danas malo fuša prije posla
1000036192-jpg.85398
1000036192.jpg 1000036197.jpg 1000036198.jpg

Prilozi

• 1000036197.jpg
    1000036197.jpg
    47.3 KB · Pregleda: 15

Tino

Iskusan lik
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,444
Ovisi sve kome i kj se dela i s cim...
Ja s svojim strojem racunam 60e vura... Sad dalje ovisi i kj treba malcirati, granje malo vise racunam

djutrisa

Aktivni član
Tu od
18 Lip 2015
Poruka
77
I kolko je vura malčiranja ili cijena istog posla
Konkretno cijena ovog posla je -15L nafte. Jer sam svoje pomalčal. A za ostale od 40-60, ovisi o zahtjevnosti, i opet ona matemantika prvi susjed, rodbina, najbolji prijatelj i tak to

StankoP

Novi član
Tu od
8 Kol 2018
Poruka
9
Dečki bok,
molim Vas preporuku za širinu malčera, eventualno i točan model.
Jednom godišnje malčiram travu, kupinu... što naraste od vegetacije do vegetacije.
Do sada sam radio sa IMT558 na kojeg je išao Gramipov GS180k malčer i to je išlo ok.
Sada sam nabavio Univerzal 1010 od 100ks (širina punog traga 203cm) i nabavio bih veći malčer (polovan naravno), no opet ne bi htio da je preveliko, jer za te jednogodišnje šikare treba snage.
Što mislite da bi bio dobar izbor?
Lijep pozdrav
Možete li mi reči kako ste zadovoljni s traktorom Univerzalnom 1010?
Da li je bilo kakvih kvarova, kakav je potrošač u radu.
Unaprijed hvala

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,897
Taj član je zadnji put viđen na Forumu 2023., pa sumnjam da bude odgovoril.
A i nema smisla tražiti odgovore po temema koje nemaju veze s traktorom samim.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,837
Kako ne bi imalo smisla , ako mu se ne odgovori je jednoj neodgovarajućoj temi onda otvori novu temu isto tako u neodgovarajućoj grupaciji tema. :cool: Negdje će upaliti.
Nič neuobičajeno od novih članova.

Najnoviji postovi

Na vrh