• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mehanička radionica za pile

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Smrdi na semering, ali nisam se susretao sa Kvarnim pilama da mogu reći da je sto posto, ali u 90% slučajeva je na Stihlu upravo to kad se zaleće, poprtkuje i općenito ne sluša gazdu.

MadFarmBoy

Aktivni član
Tu od
2 Svi 2020
Poruka
217
Čini se da smo uspjeli smoriti 572xp, desava se kad joj se pusti gas da ga ne smanjuje onako fino kao prije nego kao da nije pusten, tek nakon nekog vremena a pod lerom se zaletava i nakon nekog vremena kao da pukne iz auspuha i ugasi se. Da li bi bilo do semeringa? Inace fino pali, normalno ima snage, nem agusenja u radu ili nesto slicno, ima netko ideju da li se isplati popravljati ili tjerati dok ne izdahne pa na policu?
Najmanje što možeš učiniti je napraviti kalibraciju Autotune-a s obzirom da su opet počele vrućine. Ako nema promjene, pravac servis.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Na servis ide definitivno nego cisto pitam sto mogu ocekivati. Mislim da nije do auto tune jer sve ostale rade normalno, cak i nova 572, ovo se događa na staroj.

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
211
To za "pojačani" rad pod lerom nakon puštanja okidača sam pročita da je normalno za x torq motore i da samo triba poštelat diznu niskog gasa, onda tom logikon reset autotuna. Bez pucanja iz auspuha naravno. Meni se to samo nekad događa kad se pila dobro zagrije (365 x torq), daje jedva gasa da se lanac okreće. Bila je jedna 372 kod Basera ili nekoga s takvim problemom.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
nije ovo kod mene klasično pucanje iz auspuha nego onako..slično kad pumpaš gumu pa onak kad pod prtiskom nasjedne na felgu onaj "flop" zvuk li tako nešto

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Da se za start odraditi vakuum test, ali ako nemaš neke pretjerane želje za tim, najbolje servis na provjeru da ispitaju stanje. Ne znam s kim surađuješ.
Ja za dobar dio stvari oko kosilica i tako toga radim s Banom, a i dobar sam s Darkanom pa bih ti možda preporučio da ih posjetiš, ok su dečki i žele izaći u susret, pogotovo ako gori.

Ali simptomi koje opisuješ, su kako sam već rekao, u 90% slučajeva simptom loših semeringa, kod Stihla u 9/10 slučajva je onaj do magneta bio krivac, a nije po tolikim opterećenjem.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Nemam baš neke želje za čačkanjem, da budem iskren nemam ni neko znanje jer me to nije big zna zanimalo nikada, neke sitnice tipa promjeniti špagu ili lančanik ok, dalje od toga ne hvala :)
Znam Darka, ok je lik a koliko ga znam super dobar majstor, ali surađujem sa Blažević već godina pa vjerojatno da ju njima pošaljem nek se zabavljaju, nego kako sam i rekao, čiso me zanimalo ima li tko ideja što mogu očekivati bar od prilike

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Na servis ide definitivno nego cisto pitam sto mogu ocekivati. Mislim da nije do auto tune jer sve ostale rade normalno, cak i nova 572, ovo se događa na staroj.
Šteta je terati kad nije dobro. Trenutno u takvom stanju bi štetilo cilindar jer nije dobra smješa. Šta òčekivati, može biti da su popustili vijci karburatora ili cilndra alo to je rijetko za ove marke pila, najčešće to treba samo štelovanje ali to je sitno i neće niko reći da je do toga pa nema veze ako je i više od tog i zamjena nešto i kažu da je to, bitno je da se uredi za rad.
Ja se volim osloniti na modele klasičnih karburatora da ih mogu sam uređivati. Znalo mi se desiti da mi se pobrče karburacija i samo treba u radu otpustiti dizu i vratim odmah da proguta neku česticu koja zaluta i poslije radi čitavu sezonu.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,997
Nemam baš neke želje za čačkanjem, da budem iskren nemam ni neko znanje jer me to nije big zna zanimalo nikada, neke sitnice tipa promjeniti špagu ili lančanik ok, dalje od toga ne hvala :)
Znam Darka, ok je lik a koliko ga znam super dobar majstor, ali surađujem sa Blažević već godina pa vjerojatno da ju njima pošaljem nek se zabavljaju, nego kako sam i rekao, čiso me zanimalo ima li tko ideja što mogu očekivati bar od prilike
Slažem se sa razmišljanjem. Isto tako je i kod mene. Za ono u što sam siguran si promjenim sam, a za ono u što nisam ne želim ni pokušavati, pravac servis, pa neka oni rješavaju, jer na kraju se može desiti da se nešto krivo odradi pa bude popravak još i skuplji.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Nema se tu diskutirati, to je ozbiljna pila i nema niš bez servisa, ove sve druge marke neke se doma slože, jer nisu profi.
Ali Husqvarna je ipak brend, ime, pojam, spejšatl, to ekipa ne kuži i nezanju kaje to.
Svemirska tehnologija, sve digitalno.
Upravo je zato i napravljena da se popravlja u servisu, a ne da svaka šuša misli da zna popravit pilu. Nije to tak baš, onda bi svako popravljal pile.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
I onda u Husqvarninom servisu radi majstor koji je završil školu za nekaj sasvim treće,doma također servisira pile kosilice i sve živo,koji brtvu auspuha a i glave za četverotaktne kosilice radi od običnog klingerita, i veli mi to tak delamo u servisu.:rolleyes::ppozdrav:

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
To nije majstor, to drži vodu dok majstori odu.
To ne igra, mora se imat cerfifikat da je završil obuku u Švedskoj🇸🇪
To su pravi serviseri.
Ali to je Husqvarna servis samo, a ne servis motornih pila koji sve marke popravlja kakti.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Ajd ne laprdaj bezveze ovaj je radil u ovlaštenom servisu Husqvarna.Sad ima svoj.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ljudi ne kuže da onaj ko servisira airbus nemre delat generalku na gripenu, more kaj more, svećice zmeniti, frtaljer poštelat, ace pumpu drugu deti, to da ali nekaj fino i precizno ne, sigurno ne.
Sve ima svoje kak mora bit, al ljudi to ne kuže.
Zato husqvarna spada u taj rang pila da ju nemre doma svako u podrumu delat.

Najnoviji postovi

Na vrh