Lee Champa
Iskusan lik
- Tu od
- 9 Tra 2019
- Poruka
- 11,261
...ali se nešto možda i nauči!
Zašto?Prejeftino, a kasnije prekomplicirano!![]()
Motoreni NedelišćeDa li neko zna gdje bih mogao nabaviti cilindar za motorku echo cs-500evl??
poz
Bing karb? Kvaliteta membrana ?Može savjet ili pomoć za motorku STIHL 038. Promjenio sam membrane i brtve na karburatoru i ona odmah upali pod čokom i kad prebacim na rad radi par sekundi i ugasi se. Problem je da ide toliko puno goriva da baca van iz karburatoru. Dizne l i h su podešene na 1 krug i krug i pol. Je li možda problem u igli na slici koju pritišće membrana? Ovaj šarafić je skroz stegnut.
Nemogu to da znam. Postoji mnogo toga da je to nemoģuće ispratiti. Iz meni dostupnih literatura i kataloga, nisam našao drugačije osim ravnih. Bez obzira na oblik prema namjeni bi trebale da se ponašaju kako sam naveo u predhodnom komentaru. Takođe prema mojem saznanju poškorana menbrana nemože da drži kontinuitet na ler gasu niti punog gasa, iz razloga što menbrana nemože da vibrira i da dozira potrošeno gorivo u svoju komoru.Nije svaka ravna i ispeglana.
Ak imaju mjenjaj iglicu ispod onog crvenog , ak se dobi.Da Bing. Uzeo sam orginal STIHL. I promjenio filter u rezervoaru.