Nemogu to da znam. Postoji mnogo toga da je to nemoģuće ispratiti. Iz meni dostupnih literatura i kataloga, nisam našao drugačije osim ravnih. Bez obzira na oblik prema namjeni bi trebale da se ponašaju kako sam naveo u predhodnom komentaru. Takođe prema mojem saznanju poškorana menbrana nemože da drži kontinuitet na ler gasu niti punog gasa, iz razloga što menbrana nemože da vibrira i da dozira potrošeno gorivo u svoju komoru.Nije svaka ravna i ispeglana.
Ak imaju mjenjaj iglicu ispod onog crvenog , ak se dobi.Da Bing. Uzeo sam orginal STIHL. I promjenio filter u rezervoaru.
Ako je po jedan kurug i opet zalijeva smanjuješ zavrtajući. Zato i jesu na vijak radi doziranja ili smanjena otvora u rupi. Drugi ide ako zavrneš u nul a on pušta, to je nemoguće, jer tesko da se toliko istrošio. Igla se provjerava bez alata ako je pun rezervoar goriva i ako u stanju mirovanja gorivo ne zalijeva, tad iglica drži, otvara na uslov menbrane. Obično kad iglica ne drži kad ugasiš motorku, iako je topla neće upaliti jer ju zalije.Ako je odvrnut po jedan krug i H i L ,a i dalje zalijeva svjećicu onda treba drugi karburator..
Prvo provjerit pušta li igla, može se i sa špricom za injekciju i komadom crijeva za gorivo.
Nekoliko godina sam ovdje aktivan i vidim da mnogi pričaju sa puno hvale o poznavanju motornih pila, medutim kad se krene oko nekih detalja tu se gube. Svje je jednostavno po sistemu logike ali to izgleda ne radi. Primjer prvi dio komentara.A da odeš u servis kod majstora, takva fina podešavanja mi obični smrtnici ne možemo obaviti, sorry!