• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,425
Ne želim mudrovati, ali znamo da se pojave situacije u kojima paljenje, startovanje malih motora postane malo neobično i neugodno za onoga tko ih startuje.

E sad da li je otkazao dekompresor, ili je došlo do zamaknutog paljenja, ili je nedovoljna masa zamašnjaka (prvenstveno kod motora kosilica, ako ju palimo bez noža i njegove dodatne mase...)

Ja nemam Hondu na svojoj kopačici, imam samo jednu na kosilici iz sentimentalnih razloga.
Ima kod mojeg oca, našeg dede Honda na kopačici. Nju smo u dijelovima ja i deda pokupili odbačenu na tavanu od rođaka, u šibnatu korpu. Doma sam sastavio taj motor iako su ga "tzv majstori rastavili i proglasili dotrajalim". Deda je nekoliko godina s njime frezao vrt. Taj motor smo palili "na špagu bez poteznice" ali nikad nije trgao lakat, a pali i dan danas bez problema, samo je deda postao omladinac od preko 87 ljeta, a meni moja lijenost sve više isto smeta...
Ali, slagao sam i neke kosilice koje su me "izbile iz cipela" trzajem "bez noža". I sad ja kosim kod dede s motorom 200 kubika, ispravan je 100 %, ali da me neki put "zacukne", o da, zna on to meni napraviti, sam tak. Ne pada mi na pamet da ga otvaram jer ide kao avion.
lp

Na vrh