• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,432
Ne želim mudrovati, ali znamo da se pojave situacije u kojima paljenje, startovanje malih motora postane malo neobično i neugodno za onoga tko ih startuje.

E sad da li je otkazao dekompresor, ili je došlo do zamaknutog paljenja, ili je nedovoljna masa zamašnjaka (prvenstveno kod motora kosilica, ako ju palimo bez noža i njegove dodatne mase...)

Ja nemam Hondu na svojoj kopačici, imam samo jednu na kosilici iz sentimentalnih razloga.
Ima kod mojeg oca, našeg dede Honda na kopačici. Nju smo u dijelovima ja i deda pokupili odbačenu na tavanu od rođaka, u šibnatu korpu. Doma sam sastavio taj motor iako su ga "tzv majstori rastavili i proglasili dotrajalim". Deda je nekoliko godina s njime frezao vrt. Taj motor smo palili "na špagu bez poteznice" ali nikad nije trgao lakat, a pali i dan danas bez problema, samo je deda postao omladinac od preko 87 ljeta, a meni moja lijenost sve više isto smeta...
Ali, slagao sam i neke kosilice koje su me "izbile iz cipela" trzajem "bez noža". I sad ja kosim kod dede s motorom 200 kubika, ispravan je 100 %, ali da me neki put "zacukne", o da, zna on to meni napraviti, sam tak. Ne pada mi na pamet da ga otvaram jer ide kao avion.
lp

cerex

Novi član
Tu od
25 Lis 2024
Poruka
26
U pitanju je hondin motor g65 koji uredno pali ali prilikom startanja poteznice bukvalno cupa ruku iz zgloba kada povucete motor da upali. Starter je orginalni sa orginalnom spagom i kod mene je motor neke 2 godine i nema problema u paljenu i radu osim tog, imam još tih motora ali ni jedan se ne ponasa tako.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,432
Provjeri ove detalje:

1000028241.jpg
1000028239.jpg
1000028240.jpg
Ja sumnjam da oko toga nešto nije na tvorničkim postavkama.

cerex

Novi član
Tu od
25 Lis 2024
Poruka
26
Motor je uzubljen kako treba i pali iz prve i sve ok. E sad ja ne znam da li on ima nesto na bregastoj što reguliše dekompresiju ili šta već.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,432
@cerex na tamelju čega tvrdiš da je motor "uzubljen kako treba", vidio si to? Imao si otvoren taj motor?

Ako si to vidio, kako onda nisi vidio bregastu sa zupčanikom i pripadajučim im kerefekama?

Što je s podešenosti platina?

Sve mi to djeluje dosta neuvjerljivo 🤔.

(Rekao bi na sve to jedan moj nekadašnji radni kolega "negdje je greška", iako se nikada nije potrudio utvrditi što je i gdje je zapravo ta "greška". Odustao je nakon dosta godina i promijenio je zvanje, prešao je u muzičare i u nekakav svoj OPG. Struka mu jednostavno nije išla... tako več godinama čeka penziju. Zapravo jako pošteno od njega.)

tomara

Novi član
Tu od
1 Stu 2025
Poruka
4
Ne vezano za temu...koji vam se karburator pokazo najbolje za g200 motor?? Ima dosta razlicitih i sigurno ima razlike i u radu motora.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,852
Dobri i mogu još da šljakaju.
20251103_160223.jpg
Dok ovi baš i ne.
20251103_160028.jpg

A kako izgledaju ti motori sa dekompresorom i gdje je smiješten? A kako tek izgledaju ovi ča prekidaju ručice ? :rolleyes:

tomara

Novi član
Tu od
1 Stu 2025
Poruka
4
Uhh...ove sto si oznacio da valjaju,tesko je naci. Koji od ovih zamjenskih najbolje rade? Razlika u cijeni zna biti ogromna iako su samo zamjenski

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,432
Motor je uzubljen kako treba i pali iz prve i sve ok. E sad ja ne znam da li on ima nesto na bregastoj što reguliše dekompresiju ili šta već.
Ako @brgud koji je za to specijalista ukazuje da nema dekompresora onda valjda nema.
Ja ne mislim sad iči otvarati takav motor da se uvjerim ima, nema...
Preostaje ti da na motoru sve poštelaš na tvorničke postavke, paljenje i ventile, tada bude motor prestao da ti cuka špagu iz ruke. 👋

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,852
Ovi zamjenski karburatorovi su kao lutrija , može radit dobro a i ne mora (kako se potrefi). Nabaviš pet komada zamjenskih karburatora i to po mogućnosti različite ili od različitih dobavljača pa možda jedan bude radio dobro. 😁
Jedan je bi donor za leptir čoka, ako jedanput izvadiš brtvu šalice više je nebi niti bog uglavio na mjesto, brtva je tanka i gumena tako da se deformira ............. naravno nije kod svakog isto ali ima i takvih slučajeva.

Najnoviji postovi

Na vrh