• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
6,001
Nema tu pravih, jer da su pravi onda bi to bila zubatka ( drljača :sneaky: ). Moraju biti krivi kao sapunela da bi mogli kopati.

Sapunela = motika

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,372
To je samo tvoja pogreška kod montaže, imaš ih kovane/savijene u lijevu stranu i druge u desnu. Od njih sam radiš kombinaciju motika. Nema 4, 6 ili 8 vrsti noževa, razmisli malo i presloži ih.

View attachment 91085
View attachment 91086
Baš tako. Na jednoj ploči se montiraju motike okrenute prema centru i prema vani. Ako se zamijene mjesta onda rezna ivica dolazi na suprotnu stranu od poželjnog. Ali tesko je to vidjeti na slici. Mnogi traže savjet, pomoć i sl a u stvari ne pogledaju ni osnovne stavke. Da se pogledalo odmah kako se ponaša u radu vidjelo bi se koja strana reže a koja je predviđena da bi trebala rezati. Popravke neki stvari i montaže mnogi misle da je šarafanje, ali pre tog mora biti vizija kako to funkcioniše, ko nema te vizije nemože da to uradi kvalitetno.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,372
uh, zaboravio sam da slikam danas.. Ali mislim da sam pronaso sta je problem, i problem su ovi nozeve...

Frezu sam stavio u Rikverc, i sad pocinje Desna strana da se ukopuje u zemja
( ukopuje se Tupa strana) ...

Majstor koj je pravio ove nozeve, on je pogresio ugao.. Leva i Desna strana trebaju bit razlican ugao, a on je sve nozeve uradio i naoshtrio da budu u funkcija samo kad su montirane na Leva strana ( Leva osovina)

Ako ja sad svi ovi 12 nozeve sa Desna strana odmontiram , i montiram na Levu stranu oni bi radele savrsheno, ali kad su montirane na Desnu stranu, onda oni Frezaju u zemja sa Deo koj nije oshtren
( samo u Rikverc brzina ) ....
Ti trebaš na toj strani koja ti pravi problem da na istoj ploči motikama mijenjaš mjesta. Ona koja je okrenuta vani staviš na mjesto motike koja je okrenuta prema sredini i obrnuto. Takvim postupkom motiku rotiraš za 180 i time dobijes da ti predvidena ostrica rotira u pravcu rezanja. Znači na osovini jedne strane imaš dve ili tri ploče nosača motika.

Na vrh