Tražim majstora za popravak/servis/puštanje u pogon F400.
Naoko (neiskusno) u dosta tužnom stanju, ali ima strižnu kosu i metalne kotače pa bi mi tak služila. Ja o stroju ne znam niš, a nemam se gdje ni kada upustiti u nauk.
idealno bi bilo majstora naći negdje na potezu Zg-Petrinja.
Napisao si da je u otužnom stanju, iz toga se jedino može zaključiti da ima problema
i sa motorom a vjerojatno i sa getribom.
Lako ćeš pronaći neki servis tih malih strojeva, samo si daš truda oko guglanja.
Ali onako iz iskustva, obzirom da je riječ o stroju koji je vjerojatno star 30-tak godina
i ako ćeš baš sve plaćati, vrlo brzo ćeš doći do saznanja da ti je to neisplativo.
Ja sam prije dosta vremena onako nadobudan otišao kod ovlaštenog servisera
za Honde (još je tada postojao), čisto da pitam koliko bi tražio za generalku G200 motora.
Sjećam se da je iznos koji je rekao bio potpuno jednak cijeni novog hondinog motorića.
Problem je bio jedino što ovi novi motori imaju izlaz direktno sa radilice pa je broj okretaja dosta veći.
Pa sam tražio razne fušare.
Onda sam pronašao nekog tko radi te generalke, ali to je uvijek stvar natezanja
i možeš dobit mačka u vreći. Pa reklamacija, pa natezanje, pa onda
čuvena rečenica- a što bi ti htio, da ti tvoju polovnu ženu pretvorim u mladicu od 20 godina....
Rekoh, i to bi rado ako si takav majstor,
ali kad kažeš da si napravio generalku na takvom motoriću
a meni za četiri košnje koje u prosjeku obavim godišnje treba za nadolijevanje pola litre ulja,
u motoriću kojem u karter stane sedam deci ulja, e ***** ti majstorluk.
Stavi koju sliku ovdje ima dosta iskusnih ljudi koji su servisirali svoje strojeve,
pa će ti možda netko lakše reći što uopće da očekuješ,
možda na tvom primjerku ne treba puno da se dovede u radno stanje.