Kupio sam danas dihtung, debljine je cigaret papira, namontirao ga, valjda će držati. Ako će biti pretanak, napravim drugog debljeg. Ispustio sam ulje pa do završetka komplet radova ne mogu provjeriti funkcionalnost.
A za nastavak imam pitanja. Već sam prije pisao, kad mijenjam brzine, mjenjač moram jako gurati da bi ulovio u brzinu i za to vrijeme čujem struganje zupčanika, a imam osjećaj da mijenjam bez kuplunga iako je kuplung stisnut. Ručicu kuplunga moram divljački stiskati, skoro s dvije ruke kako se teško stišće. Osjećaj je da kuplung nije uopće odvojio i prekinuo vrtnju osovine i zupčanika u mjenjaču. Također mi se znalo desiti kod korištenja, da pod opterećenjem kultivator jednostavno stane, motor radi dalje drži okretaje, a on stoji ukopan, recimo kod frezanja.
Otvorio sam danas poklopac mjenjača, ali meni se unutra sve čini ok. Nisam stigao odšarafiti mašinu i vidjeti kako izgleda to oko lamele. To ću ovih dana, pa do tada, ako je imao netko s takvim simptomima, bio bi zahvalan na ideji što bih trebao pogledati i što bi moglo biti uzrok ovih problema.
Evo i fotka mjenjača, možda netko uoči nešto i kod njega.