• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

tomdux

Novi član
Tu od
5 Svi 2012
Poruka
13
Nije, moj je LA300 motor, 8 ks koliko mi je poznato. Na Greenyu je LGA280 motor. LA300 je imao svoje mušice otkad je bio kupljen. Isprva ga nisu mogli upaliti kad je bio topli al ga je jedan majstor iz markuševca sredio tak da sad pali i kad je hladan i kad je vruć. Neznam jel motor ikad bio otvaran osim modula paljenja. A radio je na takvim uzbrdicama da je ulje curilo iz filtra od nagiba. Osim tog problema s paljenjem koji je bio riješen - nikakvih problema s motorom nije bilo.Ulje ne troši, al zato benzina voli popiti... Novi Greeny osjetno manje goriva troši i osjetno je tiši u radu.
A s Mondial Juniorom imam problema s getribom/kvačilom. Prošle godine su otišli ležajevi pa nisam mogao niti potegnuti špagu za paljenje dok me sad zafrkava kvačilo. Nikak ga nemrem pošetal da odvaja kak se spada. Neznam kako se to desilo niti zašto - al odjednom mu nisam mogao prebaciti brzine bez struganja zupčanika i kad je u brzini - iako pritisnem kvačilo - on nastavi s vožnjom. Kad je motor ugašen mogu mu prebaciti brzine no kad je upaljen - nema šanse.
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
To ti nije do getribe nego je nesto sa lamelom da ne odvaja,ili je neki stift puko ili spojnicka zeza ili nesto trece al je kod lamele.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,703
Oficir, naj pisati o onom kaj neznaš.
Mondial nema lamelu, već ima kompaktni konusni kuplung (najnoviji imaju višelamelasti kuplung).


tomdux:
Prvo provjeri koliki je prazni hod ručke. Na vrhu bi trebal biti oko 3cm. Ako je manji, vilica struže po druk lageru, a ako je veći, to bi mogel biti razlog neodvajannja.
Ako kuplung ne odvaja, a ručka ga aktivira, treba skinuti motor, kuplung rastaviti i i utvrditi razlog.
Za rastavljanje treba nekoliko navojnih šipki duljine cca 100mm i puno pažnje i strpljenja, da se ne ozljediš, jer je unutra jaka opruga.
Razlozi neodvajanja mogu biti ili zacvikani unutarnji ležaj ili pak deformirana opruga. Rijetko se događa da se obloga konusa zajede u stranu.
Ak ti treba više informacija, pitaj, ili pak to odnesi nekom tko se bavi popravkom, ak to sam neznaš/nemožeš.
 
Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,703
Znam, shvatil sam.

Kad već nekaj pišeš, napiši korektno i nedvosmisleno :(y):
 

tomdux

Novi član
Tu od
5 Svi 2012
Poruka
13
Zahvaljujem na odgovorima, stroj će ići na popravak. Moja struka (informatika) nije vezana uz strojeve tak da nebih htio zeznuti stroj jer se ne bavim tom vrstom tehnike. Samo me još zanima - kako raspoznam prazan hod kuplunga? To je onaj dio gdje ručka izrazito lagano hoda, ili?
Jedino što bih ja radio na tom stroju u vezi kuplunga jest zategnut/otpustit sajlu, bilo na ručkama ili kod getribe. Za ostalo je servis. :)
 

mursanic

Član
Tu od
1 Lis 2008
Poruka
723
Puknuti ,ovi dizeli su napravljeni za tržište ekvatorijalne AFRIKE,a benzinci ,za krčenje šuma u TAJGAMA-dakle za sibirsko tržište ,,i tu je kraj polemike..faljen isus i marija...
 

Dado91

Novi član
Tu od
16 Lip 2014
Poruka
3
Pozdrav! Evo citam po forumu i nigdje nac odgovor n moje pitanje... imam labin progres tps sa la 300 motorom...pali ko mina...ali, problem je u tome sta kuri svijecice i neprima dobro gas,gubi snagu i nakon nekog krtkog vremena rikne svijecica...nemam od nikoga da posudim bobinu da probam...vec sam kupio novu elektroniku i opet isto...pa sad da je nebubnem novce bezveze jel mislite da je to stvarno bobina riknula ili neke drugo? i da ...dva majstora su ju ispitala i oba rekli da radi ali da moze bit da gubi struju u radu.
 

imbro

Član
Tu od
1 Srp 2010
Poruka
448
Ista se stvar i meni događa, ja sam mjenjao bobinu i bilo je možda jedno vrijeme bolje, al sam zaključio da nije ni gorivo sa svake benzinske istom, pa vjerujem da i tu nešta ima.Moja je labinka stara preko 30 god. aljoš ide , i pomalo mi diže tlak ( ponekad)
 

Dado91

Novi član
Tu od
16 Lip 2014
Poruka
3
Da...zanimljivo...budem danas malo posnimao pa postavim tu...a kaj mislite kad bi natocio super 100 benzin?
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,703
Mršava smjesa.
Provjeri nivo goriva u rasplinjaču, rastavi ga i isperi. Dobro ispuši glavnu dizu. Očisti ffilter zraka i nalij ulja do propisane visine.
S višeoktanskim benzinom bu još gorje, jer on sporije izgara i teže se pali.
 

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,377
Za njih treba 86 oktana,ali nazalost toga vise nema. Najbolje ugraditi dizel motor i rijesiti se muka
 

Dado91

Novi član
Tu od
16 Lip 2014
Poruka
3
Da...novi motor ce pricekat neke bolje dane...zasad moram pokrpat ovoga...a budem to sve rastavio i pocistio...filter zraka uljni, koji je najbolji nacin da se ocisti?
 

mate123

Član
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
55
Pozdrav
imam labinca mondial junior, benzinski motor, za njega imam rotacionu kosilicu 50 cm.
u zagorju imam parcelu ali je na jako nagnutom terenu, pa sam mislio kupiti ovaj kipor dizel motor s njuškala za cca 3000 kn.
pitanje.
jel se isplati uzimati taj motor, i koliko je teško zamjeniti motore (jer bi po potrebi mjenjao motore).
 

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118
pozdrav
zanima me dali netko zna gdje nabaviti kardanski zglob za prihvat kardana na Green 14 ks, te dali on ima neku oznaku zbog narudžbe.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,567
Entrada 052/401-980, Čepić, Istra, oni su glavni distributeri za Labina u Hrvatskoj a čini mi se i šire.:(call):
 

dohtor

Član
Tu od
9 Lis 2011
Poruka
210
na greenija stavljen novi model kvačila... 840kn u entradi u čepiću.... montiran, isproban i za sada nikakvih problema... vrt isfrezan.... jedno frezanje ne znači puno, ali tokom godine se bude još pokazalo....
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,703
A gde ti je stari, konusni kuplung, ak si novoga moral kupiti?
Ak ti netreba, mi ga pošlješ, da se poigram s kvarom?
 

dohtor

Član
Tu od
9 Lis 2011
Poruka
210
stari kuplung je rezerviran već za neke pokuse od jednog drugog člana foruma.... ako u međuvremenu odustane od čekanja, jer moram sutra nazad na brod, ZJ onda tebi pošaljem... bio sam samo sedam dana doma, taman da novi kuplung dođe u entradu i da ga montiram...

na starom je ona obloga potpuno izgorila i opruga se je od topline potpuno spljoštila i naravno, ležajevi.... čisto infa radi.......
 

Najnoviji postovi

Na vrh