ako je samo jedan prohod po strani to je onda ukupno frezanja manje od pola hekra .View attachment 61534
Da pokušavam sa freziram 4 hektara ovoga ili ne? Po jedan probod sa obe strane. Zemlja nije tvrda i pokošeno je do zemlje.
Ti ljudi su kupili traktor, ali nije im stigao još. Pa dok ne stigne da ne bude neisfrezirano. Svakako ne bih lomio mašinu na 4 hektara svakih mesec dana. Ovo je samo jednomPošto su sadnice mlade, biti će tu frezanja, pogotovo ove godine kiša svaki dan.
Lipo pofrezaš i za cca 20 dana trava lijepo pošine i opet iz početka. A tako je to kad je novi nasad, treba održavati nekoliko godina dok sadnice porastu.
Kako misliš da je oklop do noževa? Ja sam dobio i neke skije...ako je samo jedan prohod po strani to je onda ukupno frezanja manje od pola hekra .
1 brzina , brza freza i gas .. oklop freze spusti do noževa , gledaj da je dubina oko 10 cm
Na prvoj slici spusti u najnižu rupu prema noževima..ako nemaš dio označen na drugoj slici štitnik ti na neki način održava dubinu u kombinaciji s hvalitetom obrade.Kako misliš da je oklop do noževa? Ja sam dobio i neke skije...
Kad smo vec kod rila...zna li netko gdje ima za kupiti rilo....uspio sam ga potrositi....Skija ide ispod freze
Na prvoj slici spusti u najnižu rupu prema noževima..ako nemaš dio označen na drugoj slici štitnik ti na neki način održava dubinu u kombinaciji s hvalitetom obrade.
Druga slika je rilo koje pomaze da mtk ne poleti..inače to poljetanje je jako opasno kod mtk.
Iza svakog poljetanja sljedi spustanje koje je s motorom/nosom u zemlju a freza u zrak..ti potrčiš za njim i podleti ti noga pod frezu
Poljetanje je ako ideš u tvrdu zemlju na veču dubinu..znači ako je zemlja mekša rilo može dublje a ako je tvrdo rilo nejde ni da se objesiš na ručke.
Opasan je to stroj .nemoj se zajebavati..
Dobro je ako kmaš oko 100 kg..Nikad dok ne uhvatiš grif ne frezaj niz brijeg..Ja se npr. ponekad vozim niz brijeg na frezi..
Ja nikad ne radim s rilom.
Ja takve poslove frezanja uvijek radim bez njega,u tvrdoj zemlji ne ide nikako u zemlju.Ja nikad ne radim s rilom.