• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

draza

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2013
Poruka
356
Princip godinama bez lufta
Oko 22mm
Još bolje je ko može nabavit zglob original, njega sam imo na pogonskoj, podmazat i samo gas, i za kardane je bolji, nije u komadu,kad ide na frezu nema vibracija i stavlja se skroz lagano ko freza na dva sarfa View attachment 76639
View attachment 76640
Zašto takav kardanski priključak na zadnjoj slici?

Radi lakše upravljivosti sa punim teretom prikolice i sa sinhronizovanim pogonom na sva 4 točka?!

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,102
Iskreno trazio sam jednu stvar u kojoj je onaj drugi bolji ali doslovno je nema, ovaj se lakse prikopča i skida, ima veci kut motanja, ne stvar opterećenje na motor jer ima duple križeve, upravljivost odlična jer nema lufta, radi vibracija je bolji jer ne drma cijelu duzinu prekinuta je lezajevima, 40 godina rada bez milimetra lufta, po zadnje je vuko godisnje 100m3 drva, znači bolji je u svakom pogledu.

LINDBERGF

Novi član
Tu od
9 Sij 2025
Poruka
1
Pozdrav svima, moje ime je Lindberg Figueroa i ja sam iz Venezuele, registrirao sam se na ovaj forum jer sam pronašao ovu raspravu o Labinprogres Goldoni, prije nekoliko dana su mi dali ovaj labinprogres Goldoni 109 (fotografije u prilogu), kojem nedostaju mnogi dijelovi kojih kod mene sigurno neće biti, ai nemoguće mi ih je kupiti u inozemstvu pa ih moram izrađivati, od toga mi fali sustav spojke, motor (koji Zamijenit ću ga nekim drugim), nadam se da ću uz vašu pomoć uspjeti osposobiti ovu opremu za rad, cijeli razgovor prevodim na španjolski, pozdrav iz Venezuele.

Prilozi

• Goldini 109.jpg
    Goldini 109.jpg
    26.6 KB · Pregleda: 20
  • Goldini 109_3.jpg
    Goldini 109_3.jpg
    31.9 KB · Pregleda: 20
  • Goldini 109_4.jpg
    Goldini 109_4.jpg
    35.1 KB · Pregleda: 17
  • Goldini 109_5.jpg
    Goldini 109_5.jpg
    19.4 KB · Pregleda: 19

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,669
To isključivo zavisi od tvog znanja, ovdje možes dobiti smjernice koje ti trebaš uraditi. Kao prvo dali imas mogućnost obrade dijelova tokarenje i glodanje i dali se razumiješ u mašine. Provjeri transmisiju , sve zubčanike dali su zdravi i jesuli svi na broju . Kažeš treba ti sistem spojnice ( kvacilo) ili zamajac, korpa i lamela, a vidim da nemaš ni potisni ležaj. Ako nemaš motor to je onda ozbiljna stvar. Morao bi nabaviti motor ili imati sliča da bi mogao da tražiš navedene dijelove i da usporeduješ šta bi pasalo. Recimo ako neki motor ima na sebi zamajac već bi imao i bazu, da mjeriš i uklapaš dimenzije.

Najnoviji postovi

Na vrh