• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motorna kosilica

mbukal

Aktivni član
Tu od
8 Tra 2017
Poruka
114
ampak kad propustiš jednu turu košnje onda prvi sljedeći puta krečeš sa višim nivoom kosišta pa tek u drugom krugu spustiš na željeni nivo, jedan vikendaš koji baš ne kosi tak često i trava mu zna porasti jako velika, prošle godine probal je moju novokupljenu AL-KO silver premium sa B&S 625 EXi motorom sa 150 cm3 , mućila se al je išlo, pogledali smo zajedno po netu i predložil sam mu Praktik Garden PG65416 sa Honda CGV200 motorom sa 200cm3, išel je u Vrbovec po nju, nije je bilo u Sesvetama ni na Žitnjaku, ta kosilica tamani bilo kakvu travu kaj mu poraste oko vikse, ili malčiranjem ili sakupljenjem u koš ili samo bacanjem iza, milina sa njom raditi u višoj travi, malo veča potrošnja je cijena za tu snagu , cijenom te dvije koje spominjem su tu negdje, ak ti što znaći obje imaju GT getribe, AL-KO u aluminijskom kućištu a Honda u plastićnom kućištu

Posljednje uređivanje:

Ivan_Zagreb

Novi član
Tu od
13 Ožu 2025
Poruka
5
Dobar dan. Molio bih za savjet. Imam flaksericu stihl FS120 i do sada sam s njom kosio cca 5000 m2 zemljišta. Pošto često ne stignem na vrijeme pokositi pa trava često preraste razmišljao sam da nabavim ovo:
Prvenstveno me privlači činjenica kako motor ima uljnu pumpu pa kosilica može raditi pod nagibom od 30 stupnjeva. Dovoljno je lagana i kompaktna pa bi stala i u auto. Na zemljištu koje kosim ima dosta starih panjeva pa mi klasična kosilica s čeličnim nožem baš i nije opcija.
Najviše me zanima, za tih cca 1500 € ima li nešto bolje za kupiti?
Hvala na odgovorima.
Samo da se javim s iskustvom vezanim uz kosilicu. Najviše da pomognem da se netko ne zaje... kao ja.
Kosilica jedva kosi cca 30 cm visoku travu. Čim je trava malo gušća, padnu okretaji i travu samo zapetlja oko glave.
I još jedna stvar, prilikom pokretanja prvo krene lijevi kotač pa onda desni. Dakle, ako ručica za pogon nije skroz stisnuta, cijelo vrijeme vuče lagano u desnu stranu.
Sve u svemu, veliko razočaranje. Za usporedbu flakserica FS120 je barem 30% učinkovitija a ima manje KS.

Tomislav SB

Novi član
Tu od
29 Kol 2024
Poruka
8
Radi se o samohodnoj kosilici sa brigs motorom 625 (190 CCM) a na slici je nož 56 cm koji bi trebao ići.
Pitanje je za ovu treću rupu na nožu koja je malo smaknuta sa strane.
Mislim da će mi biti malo problem naći još uvijek takav nož (Vinkoprom iz Vinkovaca je nekada prodavao/slagao te kosilice ali sad kao i za većinu stvari nemaju - kao ni pogonski remen), pitanje je mogu li uzeti zamjenski nož sa dosjednim prstenovima ali je bez te rupe. Pa bih je morao probušiti dodatno na nožu. Ili prije montaže odbrusiti na "glavi" gdje se montira nož taj "dosjedni bolcn koji ide u tu rupu" da ga jednotavno nema, ako je jedina njegova funkcija da se nož ne okrene naopako i nema veću ulogu.
Našao sam sličan nož na web katalogu (ili bar tako mislim), na Villager modelu sa sličnim brigs motorom, model VRS 56 ili VRS 56 P.
Molim savjet.

Prilozi

• NOŽ KOSILICE.JPG
    NOŽ KOSILICE.JPG
    8.5 KB · Pregleda: 10

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,122
@Tomislav SB takve rupe na nožu rade rupe u našim kućnim financijama. Na taj način nas prisiljavaju da moramo kupiti baš takav novi nož, od njih, skupi kao da je zlatan. Samo ti prilagodi drugi, odgovarajuči po dimenzijama nož i veselo kosi. Lp

Najnoviji postovi

Na vrh